Buradasınız
Ana Sayfa > Dünya > Yeni Zelanda, 2020’deki hayal kırıklıklarından ‘Umut Ormanı’ yapacak

Yeni Zelanda, 2020’deki hayal kırıklıklarından ‘Umut Ormanı’ yapacak

Pandeminin damgasını vurduğu 2020’de yaşanan hayal kırıklıklarını tersine çevirmek ve 2021’i “bir doz iyimserlikle” karşılamak amacıyla Yeni Zelanda, “Umut Ormanı” adında bir kampanya başlattı. Girişim, “2020’deki her bir hayal kırıklığını yerli bir ağaç biçiminde umuda dönüştürme”yi amaçlıyor.

Yeni Zelanda, pandeminin damgasını vurduğu bir yılda yaşanan hayal kırıklıklarını tersine çevirmek ve 2021’i “bir doz iyimserlikle” karşılamak amacıyla, “Umut Ormanı” adında bir kampanya başlattı. Kampanya, Tourism New Zealand ve Yeni Zelanda‘nın iki adasında, yani Northland ve Queenstown‘ın bazı bölgelerinde yeni bir orman oluşturmak için fidan dikmeyi amaçlayan Trees That Count adlı bir sivil toplum kuruluşunun işbirliğiyle geliştirildi.

Girişim, dünyanın dört bir yanından insanları, yolculuğunu daha sonra takip edebilecekleri ‘Umut Ormanı’na bir ağaç bağışlayarak “hayal kırıklıklarını paylaşıp umuda dönüştürmeye” davet ediyor.

‘Umut Ormanı’ kampanyası geçtiğimiz günlerde başlatıldı

Pandemiden korunmak adına sınırlarını ziyaretçilere kapatan Yeni Zelanda, başta koronavirüs olmak üzere türlü sorunlarla boğuşulan 2020’nin bitimine kısa süre kala insanları önümüzdeki yıla umutla bakmaya yönlendiren, 2020’de bozulan planları yemyeşil umutlara çevirme niyetiyle yeni bir kampanyayı hayata geçirdi.

Coğrafi konumu gereği 2021’i ilk karşılayacak ülke olan Yeni Zelanda’nın Umut Ormanı kampanyasında,  insanlardan 2020’de iptal etmek zorunda kaldıkları planlarını temsilen fidan bağışı yapmaları isteniyor. Fidan başına 10’ar doların talep edildiği kampanyayla oluşturulacak “Umut Ormanı”, her şey yolunda giderse 2021’de turistleri ağırlayabilecek.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, geçtiğimiz günlerde iklim acil durumu ilan etti (Reuters)

Ardern; güçlü, merhametli, nezaketli liderlikle dünyanın övgüsünü kazanmıştı

2017’de göreve gelen Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, geçen yılki Christchurch’teki kilise saldırısı, yanardağ patlaması ve küresel bir salgınla geçen çalkantılı iktidar döneminde sergilediği güçlü, nazik ve merhametli liderlikle dünyanın övgüsünü kazandı. Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, çalkantılı geçen ilk dönemi boyunca nezaket mesajını daima korumayı başardı. 5 milyon nüfusu olan Yeni Zelanda’da Corona salgınından sadece 25 kişi hayatını kaybetti. Başbakan Jacinda Ardern, salgın sırasında sergilediği liderlikle büyük övgü aldı. “Güçlü ol, nazik ol” sözü Covid-19 salgını boyunca Ardern’in liderliğinin sloganı oldu.

Başbakan Ardern‘in liderliğindeki İşçi Partisi, 17 Ekim 2020’de düzenlenen genel seçimden de zaferle ayrıldı. Oylamanın Eylül ayında yapılması planlanıyordu, fakat o ay tekrar ortaya çıkan koronavirüs salgını nedeniyle bir ay ertelenmişti. Ana muhalefet partisi merkez sağcı Ulusal Parti yüzde 27 oy alırken, Ardern’in liderliğindeki İşçi Partisi ise oyların yüzde 50’sine ulaştı.

Yeni Zelanda’da 1996’da yeni seçim sistemine geçildiğinden beri hiçbir parti parlamentoda çoğunluğu elde edememişti. Partisinin tek parti hükümeti kurabilmek için yeterli oy almasına rağmen Yeşiller ile işbirliği anlaşması imzalayan Ardern, küresel ısınmaya karşı daha fazla politika üretme, dezavantajlı okullara daha fazla destek ve yüksek gelirlilere daha fazla vergi sözü verdi. Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, geçtiğimiz günlerde iklim acil durumu ilan etti.

Suya düşen hayallerle yeşerecek ‘Umut Ormanı!

Tourism New Zealand Amerikalar ve Avrupa Genel Müdürü Sarah Handley, yerli ağaçlardan oluşması planlanan bu yeni ormanın “önümüzdeki yeni yıl için umut ve yeniden büyümeyi temsil edeceğini” söyledi. Handley, kampanyanın beklemeye değer bir sonuç getireceğini de kaydetti. “Bu girişim gerçekten bu yıl yaşadığımız hayal kırıklıklarını umuda dönüştürmekle ilgili ve hepimiz biliyoruz ki sayısız hayal kırıklığı yaşandı. Hep birlikte ne kadar büyük bir orman yaratabileceğimizi görmek muhteşem olacak” dedi.

STK’nın CEO’su Adele Fitzpatrick, Tourism New Zealand’la ortaklıklarının ülke dışındaki izleyicilere çevre konusunda iyimserlik yaymalarını da sağlayacağını söyledi. Bunun yanı sıra, yerli ağaçların ulusun kültürünün, mutluluğunun ve refahının parçası olduğu mesajını paylaşmayı da umuyorlar.

Fitspatrick “Yerli ağaçlar, eşsiz biyolojik çeşitliliğimizi korurken iklim değişikliğiyle mücadeleye de yardım etmek için elimizde bulunan en güçlü araçlardan biri. Nefes kesici doğal güzellikler, açık havada maceralar ve doğada benzersiz deneyimlerin ülkesi olan Aotearoa (Yeni Zelanda’nın Maoricedeki adı) hakkındaki mevcut uluslararası imgelemi güçlendirmektedir” şeklinde açıklamada bulundu.

Kaynak: Independent

Ekoloji Birliği
Ekoloji Birliği; yaşama yönelik artan tehditlere karşı, yurt genelinde faaliyet gösteren bir çok ekoloji örgütünün bir araya gelmesi ile 2018 yılında oluşmuştur.
https://ekolojibirligi.org

Bir cevap yazın

Top