Ana Sayfa > Hakkımızda

Türkiye’nin dört bir yanında, doğanın can veren varlığını ve yaşam alanlarımızı korumak için mücadele verenler olarak, yaşamı savunma ve geleceği kurtarma çabamızı ortak hareketlilikle güçlendirmek için Ekoloji Birliği’ni kurduğumuzu ilan ediyoruz.

Bizler, ülkenin dört bir yanında yaşam alanlarımızı iktidarın ve şirketlerin talanına, yağma girişimlerine karşı koruma mücadelesi verenler olarak duyuruyoruz ki; artık dünden daha güçlüyüz! Çünkü bir araya geldik!

Ekoloji Birliği; ülkenin her yanında yaşama yönelik artan tehditlere karşı, Türkiye genelinde faaliyet gösteren bir çok ekoloji örgütünün bir araya gelmesi ile ortaya çıkmıştır. İlkini 11-12 Kasım 2017'de Bergama'da, Türkiye'nin 40 farklı yöresinden gelen ekoloji örgütleri olarak, ikincisini 24-25 Mart'ta Eskişehir'de daha da çoğalarak yaptığımız buluşmalarda, sorunlarımızın kaynağının ortak olduğu tespitini yaptık. Buna karşı; kendi yerellerimizde sıkışıp kalmamak, yaşamı savunma direnişlerimizi omuz omuza büyütmek, ülke çapına yayılan bir dayanışma ve örgütlenme zemini oluşturmak için Ekoloji Birliği’ni kurmaya karar verdik.

Ekoloji Birliği, ülkemizin içinden geçtiği bu karanlık dönemde direnişin güçleneceği, yeni yeni yerlerde filizleneceği ve yaşamı savunma irademizin daha da kuvvetleneceği zeminlerden biri olacaktır. Amacımız; örgütler arası dayanışmayı arttırarak birlikte ve daha güçlü şekilde, insan haklarına sahip çıkma temelinde doğanın da haklarına sahip çıkarak doğayı ve yaşamı savunma mücadelesi yürütmektir.

Yaşamı savunmak, ortak hareketliliği güçlendirmek için Ekoloji Birliği’ne.

Kuruluş öykümüz ve tarihçemiz için aşağıdaki yazıları tıklayınız