Buradasınız
Ana Sayfa > Bildiriler > ORÇEV’den OBB’ye Çağrı: Halkın Sesini Duyun, İmar Değişikliğini Durdurun

ORÇEV’den OBB’ye Çağrı: Halkın Sesini Duyun, İmar Değişikliğini Durdurun

Ordu Çevre Derneği, Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısı öncesi belediye önünde basın açıklaması yaparak, tartışmalı imar değişikliğinin durdurulmasını ve kent konseyinde tartışılmasını istedi.

Ordu Çevre Derneği, Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısı öncesi belediye önünde basın açıklaması yaparak, tartışmalı imar değişikliğinin durdurulmasını ve kent konseyinde tartışılmasını istedi.

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV), Altınordu ilçesine dair imar planı değişikliklerinin görüşüleceği Ordu Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısı öncesi belediye önünde açıklama yaptı. “Proje sizinse, sahiller bizim. Betona hayır” pankartının açıldığı açıklamaya çok sayıda yurttaş katıldı. Hava şartlarının kötü olmasına rağmen belediye önünde yapılan basın açıklamasına parti, sendika, dernek, oda temsilcileri de destek verdi.

ORÇEV Başkanı yaptığı açıklamada, “Altınordu İlçesi imar planı bir kabusa dönüştü. Kamuoyuyla tartışılmayan imar planı mahkeme kararıyla iptal edildi. Yeniden yapılan plan, eskiyi aratır oldu. Tartışmalar sonunda Altınordu Belediyesi Meclisi’nde plan dışına atılan yerler oldubittiye getirilerek yeniden oy çokluğuyla kabul edildi. Bugün Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde görüşülecek ve karar verilecek.

Altınordu Belediyesi de, Ordu Büyükşehir Belediyesi de halkın görüş ve önerilerine önem vermiyor. Kendi kadrosuyla yaptıkları planlamaları yeterli görüyor. Bu nedenle de yaptıkları çalışmaların büyük bölümünde tepki alıyorlar. Belediye çalışmasının asıl bölümünü imar planı oluşturmaktadır. Şehrimizin geleceğini ilgilendiren bu kadar önemli konuda halkın görüşünü almamak yerel yöneticilik değil, olsa olsa şirket yöneticiliği olur. Altınordu ve Büyükşehir Belediyeleri de tam bu anlayışla yönetiliyor. Belediyeler, Belediye Başkanlarının özel mülkü değil.

Neden bunları söylüyoruz? İmar Planında yaşananlar tam da dediğimizi kanıtlıyor. Ne oluyor? Kimden ne malı kaçırıyorsunuz? Şehrin gelişimi ve yapılanması ilde yaşayanların sorunu değil mi?” dedi.

TARTIŞMALI YERLER HALEN VAR

Gönül açıklamasında tartışmalı dört yerin olduğunu belirterek, “Altınordu Belediyesi’nde kabul edelim ya da etmeyelim, oybirliğiyle kabul edilen maddeler var. Peki anlaşılamayan yerlerle ilgili neden çoğunluğunuza güvenerek yanlışta ısrar ediyorsunuz? Durugöl, göçmen kuşların uğrağı. Betonlaşan şehrin nefes alınabileceği bir alan. Eski Köy Hizmetleri alanı, çevresine bir bakın nefes alınabilecek bir yer var mı? Neden buralar betonlaştırılıyor. Yetmedi, Cumhuriyet Meydanı ve Çarşamba Pazarı için nasıl bir tartışma yaşandı. Şehrimizin merkez noktasının nasıl olması gerektiğini yalnızca siz belediye yönetenlerimi karar vermeli? Ordu’nun geçmişini neden yok ediyorsunuz? Ya Devlet Hastanesi yanındaki meyilli araziyi neden planlama kapsamına aldınız? Hesabınız nedir? Şehrimizin dokusunu bozan bu kararları alırken hiç mi vicdanınız sızlamadı?” dedi.

KENT KONSEYİ NEDEN VAR?

Belediye Meclislerinin tartışmalar için yeterli olmadığını ve kent konseylerinin işler hale getirilmesini vurgulayan Gönül, “Her zaman dile getiriyoruz. Ordu Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi ne işe yarıyor? İmar planı neden tüm partilerin, sendikaların, derneklerin, odaların, uzmanların katılabileceği bir toplantıda değerlendirilmiyor? Kimden korkuyorsunuz? Sorunların tartışılması çözümü kolaylaştırmayacak mı?

Bir kez daha vurguluyoruz ki, yaptığımız görüşmeler nedeniyle halkın soruna yaklaşımını, isteklerini biliyoruz. Oldu-bitti ile alınan kararlara itirazımızı yapacağız. Buradan çağrımız Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis üyelerine, Altınordu Belediyesi Meclis kararını ret edin, geri gönderin ve yeniden tartışılsın. Yoksa askıya çıktığında yeniden itiraz hakkımızı kullanacağız.

Durugöl Mahallesi’ndeki ucube stadyum yetmezmiş gibi yanına yüksek binaların yapılmasına nasıl izin veriyorsunuz? Yeter Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin adını Ordu Betonlaştırma Belediyesi olarak tescilletmeyin. Göçmen kuşların uğrağı da olan 70 dönümlük arazinin tekrar imara açılması kabul edilemez. Bu arazinin 40 dönümü ticari alan, 60 dönüm imara açılıyor. 10 dönüm yeşil alan. Yeşil alanların nasıl olduğunu hepimiz biliyoruz.

Ordu Çevre Derneği olarak, ilimizdeki partileri, sendikaları, dernekleri, odaları, alanında uzman kişileri Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Altınordu Belediyesi’nin yanlışını durdurmak içim mücadeleye çağırıyoruz.” dedi.

Ekoloji Birliği
Ekoloji Birliği; yaşama yönelik artan tehditlere karşı, yurt genelinde faaliyet gösteren bir çok ekoloji örgütünün bir araya gelmesi ile 2018 yılında oluşmuştur.
https://ekolojibirligi.org

Bir cevap yazın

Top