Ana Sayfa > Haberler > Vatandaşı aldatmayın, Alın size bazalt taşı! | Video/Haber

Vatandaşı aldatmayın, Alın size bazalt taşı! | Video/Haber

HERŞEY CENGİZ HOLDİNGİN DAHA BÜYÜK KÂR ELDE ETMESİ İÇİN KURGULANIYOR

Cengiz Holding‘in taş ocağı işletmesinin özellikle  Rize İkizdere, İşkencedere vadisi bölgesindeki bazaltı kullanmak istemesi tamamen kârı azami tutma çabasından ve asgari maliyetle çalışmak istemesinden kaynaklanıyor. Proje de, ÇED raporu da sadece Cengiz Holding’in daha fazla kâr etmesi için kurgulanmış.

Rize’nin İkizdere ilçesi İşkencedere Vadisi’nde yapılmak istenen taş ocağıyla ilgili AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, “Burada çok özel bir taş olduğu kanısına varıldı. Bu teknik bir konudur. Mühendisler araştırdı. Kullanılacak malzemenin nitelikli bazalt olduğu ve deniz suyuna dayanıklı olacağı ve ağır olacağı bildirilmiş. Böyle taş bir tek İkizdere’deki bu vadide var” demişti.

MİLLETİ KANDIRMAYIN! ALIN SİZE BAZALT TAŞI!

Rize İkizdere‘deki direnişçi kadınlar ve İkizdere Dernekler Fedarasyonu Başkanı Musa Yılmaz, her yerde bazalt taşı olduğu halde, vadilerinin seçilmesi nedenini “aranan bazalt taşının sadece burada olduğu” şeklindeki açıklanmaları kınadılar ve “alın size bazalt taşı” diyerek başka yerler de gösterdiler.

ÇED RAPORUNDA NUMUNE ALINMASINA BİLE İHTİYAÇ DUYULMAMIŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın, İkizdere’de açılacak taş ocağıyla ilgili olarak “Böyle taş yalnız İkizdere’deki bu vadide var” sözünü, bölgeden numune alınmadığını gösteren ÇED raporu da yalanlamıştı. Yazıcı’nın açıklamalarının ardından ÇED raporunu inceleyen Jeofizik Mühendisi, Deprem Bilimi Doktoru Dr. Savaş Karabulut, tutanağa “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün ilgili ocak sahası için araştırmaya gelen mühendisler tarafından ‘Numune alınmasına ihtiyaç duyulmamıştır’ cümlesinin yazıldığını, ayrıca ÇED raporunu hazırlayan firmanın bu tutanağı rapora eklediğine dikkat çekmişti.

Videolar: DKDER