Ana Sayfa > Haberler > Munzur Ovacık Gözelerinde insan zinciri eylemi yapıldı

Munzur Ovacık Gözelerinde insan zinciri eylemi yapıldı

Munzur Özgür Aksın Meclisi Ovacık Gözelerinde yapılan peyzaj  projesine karşı insan zinciri eylemi yaptı. Yapılan açıklamada, “Her zaman olduğu gibi buraya sahip çıkmaya devam edeceğiz” denildi.

Munzur Özgür Aksın Meclisi, Ovacık Gözelerinde yapılan peyzaj  projesine karşı 22 Ağıstos Cumartesi günü “insan zinciri” eylemi yaptı. Eylem nedeniyle Ovacık merkez ve Munzur Gözeleri onlarca zırhlı araç ve yüzlerce asker-polisle ablukaya alındı. Munzur Gözelerine girişe pandemi gerekçesiyle izin verilmedi. Etkinliğe katılan insan ziciri oluşturacak kitle farklı yolları kullanarak “Munzur darda Dersim isyanda”, “Munzur özgür akacak” sloganlarıyla Munzur Gözelerine girdi ve insan zinciri oluşturdu.

Yapılan eylemde Dersim Sanat İnsiyatifinde yer alan çeşitli sanatçılar türküler söyledi. Munzur Özgür Aksın Meclisi yürütmesinden  Dersim Baro Başkanı Av. Kenan Çetin bir açıklama yaptı.

Açıklamada, projenin takipçisi olacaklarını ve projeye karşı her alanda mücadele edeceklerini dile getiren Avukat Çetin, “Munzur Özgür Aksın Meclisi olarak daha önce de söyledik burası Dersim’in kalbi ve yöre insanının inanç merkezidir. Her zaman olduğu gibi buraya sahip çıkmaya devam edeceğiz. Eyleme katılıp emek veren ve güç katan herkese teşekkür ederiz” dedi.

Eylem, sanatçılar, Metin Kahraman, Erdoğan Emir, Musa Baki, Doğan Çelik ve Bektaş Sarıataş‘ın seslendirdiği ezgilerle sona erdi.