Buradasınız
Ana Sayfa > Bileşen Etkinlikleri > Zeytinlikleri için TBMM’ye Gelen Köylüler Komisyona Alınmadı

Zeytinlikleri için TBMM’ye Gelen Köylüler Komisyona Alınmadı

Zeytinlikleri yok edecek yasa tasarısının Meclis’teki komisyonda görüşmelerine başlanırken AKP milletvekilleri CHP Milletvekillerinin üzerine yürüdü. Zeytinlikleri yasa nedeniyle tehdit altında olan köylüler ise Meclis kapısından içeri dahi alınmadı.

Tartışmalara neden olan maden yasa tasarısının Meclis’teki komisyonda görüşmelerine başlandı. Zeytinlik alanlarda madencilik yapılmasının önünü açacak yeni kanun teklifi, bugün Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda görüşülüyor.

Muhalefet milletvekilleri, çevre hakkı savunucularını ve hukukçuları TBMM Sanayi Komisyonu toplantısına almak istedi. Meclis korumaları, listede yer almayan kimseyi içeri alamayacaklarını belirtti. AKP ve muhalefet vekilleri arasında tartışma çıktı.

Komisyon Başkanı AKP Bursa Milletvekili Mustafa Varank ve CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal arasındaki tartışma AKP Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun Sarıbal’ı ittirmesi ile büyüdü.

Komisyona katılmak isteyen ve zeytinlikleri yasa nedeniyle tehdit altında olan köylüler de, binlerce yol kat ederek Ankara’ya bu sabah (19 Haziran) ulaştı.

Ancak köylüler, Meclis kapısından dahi içeri alınmadı. Duruma tepki gösteren köylüler, oturma eylemine başladı.

Muğla’nın İkizköy başta olmak üzere pek çok köyünden üretici ve çiftçiler zeytinlikler için TBMM’ye geldi. Köylülerin komisyon toplantısına katılımı için isimleri daha önceden yetkililere bildirilmesine rağmen ellerindeki kartların geçersiz olduğu bahane edilerek içeri alınmadılar.


Ekoloji Birliği
Ekoloji Birliği; yaşama yönelik artan tehditlere karşı, yurt genelinde faaliyet gösteren bir çok ekoloji örgütünün bir araya gelmesi ile 2018 yılında oluşmuştur. Amacı; birlik ve dayanışma temelinde ekoloji mücadelesini yükselterek, daha güçlü şekilde doğayı ve yaşamı savunmaktır.
https://ekolojibirligi.org

Bir yanıt yazın

Top