Ana Sayfa > Ekoloji > Urfa Barosundan Ekoloji Mitingi Yasağına Tepki!

Urfa Barosundan Ekoloji Mitingi Yasağına Tepki!

Şanlıurfa Barosu Kent ve Çevre Komisyonu, Ankara’da düzenlenecek olan ekoloji mitinginin iptali ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Urfa Barosu Kent ve Çevre Komisyonu, Ekoloji Birliği’nin “İklim krizine ve ekolojik yıkıma dur diyoruz” sloganıyla bugün Ankara Tandoğan Meydanı’nda yapmak istediği mitingin Ankara Valiliği tarafından yasaklanmasını yaptıkları basın toplantısı ile protesto etti. Baro binasında yapılan açıklamaya birçok avukat katılırken, açıklamayı Avukat Adnan Yapıcı yaptı.

Yapıcı konuşmasının devamında şu sözlere yer verdi: “Havamızı, suyumuzu, toprağımızı kirleten, doğayı ve yaşamımızı tehlikeye atan nükleer ve termik santrallere, altın madenlerine, HES’lere, RES’lere, JES’lere, termik, nükleer ve biokütle santrallere, balık çiftliklerine, endüstriyel tarıma, kirli sanayiye, taş ocaklarına, aşırı yapılaşmaya, çılgın mega projelere, sınırsız sonsuz otoyollara, betonlaşmaya, doğal ve tarihi SİT alanlarının yok edilmesine dur demeye geliyorduk. Her şeyden önce yaşamı savunma mücadelemize getirilen bu antidemokratik yasaklama kararını protesto ediyoruz, bu yasak kararı bir demokrasi ayıbıdır. Bir kez daha diyoruz ki; yasaklar yaşamı savunma mücadelemize engel olamayacaktır. İklim krizine, ekolojik yıkıma, talana, ve soyguna daha gür sesle dur demeye devam edeceğiz”. (26 Ekim 2019)