Ana Sayfa > Bildiriler > “Yasakçı tutum işçilere dönük müdahalede de görünüyor”

“Yasakçı tutum işçilere dönük müdahalede de görünüyor”

Ankara Tandoğan Meydanı’ndan gerçekleştirilmesi planlanan “İklim krizine ve ekolojik yıkıma dur diyoruz” mitinginin Ankara Valiliği tarafından yasaklanması, birçok kentte yapılan açıklamalarla protesto edildi.

Ekoloji örgütlerinin bir araya gelerek oluşturduğu Ekoloji Birliği’nin 26 Ekim günü Tandoğan Meydanı’nda “İklim krizine ve ekolojik yıkıma dur diyoruz” sloganıyla yapmak istediği miting Ankara Valiliği tarafından mitinge bir gün kala yasaklanmıştı. Valilik, mitingin, “yürüyüş ve açık hava toplantısı” ile “toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanuna” uygun görülmediği gerekçesiyle yasaklandığını açıklamıştı. Mitingin valilik kararıyla üstelik gerekçe bile göstermeden yasaklanması yurt genelinde çeşitli örgütler tarafından zamandaş şekilde protesto edildi.

TALANA, YIKIMA ve SOYGUNA “DUR”

Mersin’de de Mersin Nükleer Karşıtı Platform (NKP) üyeleri de Mersin Halkevi’nde açıklama yaparak, ekoloji mitinginin yasaklanmasına tepki gösterdi. NKP Yürütme Kurulu üyesi Osman Koçak, burada yaptığı açıklamada iktidarın yasakçı anlayışının kendisini Soma’dan, Eskişehir’den Ankara’ya emeklerinin karşılığını alabilmek için yürümek isteyen işçilere yapılan saldırıda da gösterdiğini belirtti.

Çok sayıda kurum temsilcisinin katıldığı açıklamayı NKP Yürütme Kurulu üyesi Osman Koçak okudu. Koçak, iktidarın yasakçı anlayışının kendisini Soma’dan, Eskişehir’den Ankara’ya emeklerinin karşılığını alabilmek için yürümek isteyen işçilere yapılan saldırıda da gösterdiğini belirtti.

“Her şeyden önce yaşamı savunma mücadelemize getirilen bu antidemokratik yasaklama kararını protesto ediyoruz. Mitingden bir gün öncesine kadar bu kararın açıklanmaması ayrı bir demokrasi ayıbıdır. “Bir kez daha diyoruz ki; yasaklar yaşamı savunma mücadelemize engel olamayacaktır. İklim Krizine, ekolojik yıkıma, talana, ve soyguna daha gür sesle dur demeye devam edeceğiz.”