Ana Sayfa > Haberler > Rize İkizdere’de halkın direnişi de, direnişe destek de devam ediyor | Video

Rize İkizdere’de halkın direnişi de, direnişe destek de devam ediyor | Video

Hakkari Barosu ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği’nden İkizdere direnişine destek ziyareti

Kentlerin, halkların, bölgelerin, çevrecilerin ve insanlığın kardeşliği… 30 Mayıs günü Hakkari Barosu‘ndan ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği‘nden, İkizdere, İşkencedere vadisi direnişine destek ziyareti yapıldı… – 30 Mayıs 2021 – (Videolar: DKDER)

Rize‘deki İkizdere-İşkencedere Vadisi Türkiye’nin eşsiz doğal alanlarından biri. Dünyada koruma altındaki 200 vadi arasında ve aynı zamanda doğal sit alanı. Ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığınca “Termal ve Kış Turizmi Yeni Destinasyonu” olarak belirlenmiş. Yörede bakanlık tarafından “örnek yayla” modeli uygulanması planlanıyor. Dolayısıyla bölge hem örnek yayla, hem doğal sit alanı, hem de turizm alanı olarak geçiyor. Ünlü Anzer ballarının yapıldığı Anzer Yaylası, Çamlık Mesiresi, Çağrankaya Yaylaları ve Ovit Dağı da İkizdere içinde yer alıyor.

İlçenin ekonomisi genel olarak tarıma dayalı. Başlıca tarım ürünleri çay ve patates ancak az miktarda kivi, mısır, armut ve fındık da yetiştiriliyor. Yaylacılık metoduyla sığır ve koyun beslenirken arıcılık da bölgedeki bir diğer geçim kaynağı.

Vadide şu anda faal 15 adet HES, iki adet de taş ocağı bulunuyor.