Ana Sayfa > Ekoloji > Kaz Dağları’ndan Esinlenen Bir Resimli Kitap: Altın Madeni

Kaz Dağları’ndan Esinlenen Bir Resimli Kitap: Altın Madeni

Kaz Dağları’ndan esinlenen Altın Madeni isimli resimli kitap Bilgi Yayınevi yayınlarından çıktı.

Ekoloji mücadelesi giderek toplumsal bir özellik kazanmaya doğru yol alırken, kendi kültür ve sanatını da oluşturuyor. Hatta yıllar önce edebiyata da girmeye başladı. Bunun son örneklerinden biri de Kazdağları mücadelesinden esinlenilerek hazırlanan Altın Madeni isimli bir kitap oldu.

Bilgi Yayınevi yayınlarından Kaz Dağları’ndan esinlenen Altın Madeni isimli resimli kitap çıktı. Burak Kaya tarafından yazılan kitap, Aslı Sinman Kutluay tarafından resimlendi. Burak Kaya ve ressam Aslı Sinman Kutluay’ın Kaz Dağları’ndan esinlenerek hazırladıkları resimli kitapta toprağını, suyunu, ağacını korumak için el ele tutuşanların öyküsüne anlatılıyor.

Altın Madeni ağaç kıyımına karşı çıkan bir çocuğun gözünden, köyüne yapılmak istenen altın madeninin doğada yol açacağı yıkımı anlatıyor. Toprağını, suyunu, ağacını korumak için el ele tutuşanların öyküsü. Burak Kaya‘nın yazdığı, ressam Aslı Sinman Kutluay‘ın resimlediği kitap; toprağını, suyunu, ağacını korumak için el ele tutuşanların da bir öyküsü.

Kitabın tanıtımında “İklim değişikliği ve gezegenin hızla bir uçurumun kenarına doğru sürüklenmesi, günümüz çocuklarının artık büyümeyi beklemeden sorumluluk almalarına neden oldu. Bugün dünyanın her yerinde pek çok çocuk kötü gidişe dur demek için ayağa kalkıyor, sesini yükseltiyor. Çocuklar artık ağaç sevgisini anlatan hikâyeler dinlemekle yetinmiyor, kesilen ağaçların, kurutulan derelerin, yok edilen doğanın da hesabını soran bir çevre eylemcisine dönüşüyorlar. Altın Madeni’ni okurken de aynı kuşaktan Ada’nın yükselen sesini duyacaksınız. Kitap, 8 yaş ve üzeri için uygundur” ifadeleri yer alıyor.