Ana Sayfa > Haberler > Manisa Gördes’teki orman yangınında 6 kişi yaralandı!

Manisa Gördes’teki orman yangınında 6 kişi yaralandı!

Manisa Gördes ilçesine bağlı Karayağcı ile Kayacık mahalleri arasında kalan ormanlık alanda çıkan yangında 6 kişinin yanık ve dumandan etkilenerek yaralandığı öğrenildi. Söndürme çalışmalarının devam ettiği yangında ilk belirlemelerde 50 hektarlık ormanlık alanın yandığı belirtildi. Yangına karadan müdahale devam ederken, havanın kararmasıyla helikopterlerle yürütülen söndürme çalışmalarına ara verildi.

Manisa‘nin Gördes ilçesine bağlı Karayağcı ile Kayacık mahalleri arasında ormanlık alanda dün öğle sıralarında orman yangını meydana geldi. 1 uçak, 8 helikopter, 65 arazöz, 10 su tankeri, 10 dozer, ayrıca çevre ilçe ve işletmelerden 21 su tankeri ve 4 dozerin müdahale ettiği orman yangınında, gece sebebiyle havadan söndürme çalışmalarına ara verildiği ve çalışmaların karadan devam ettiği öğrenildi.

YANGINDA 6 KİŞİ YARALANDI

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz’in Gördes ilçesinde yangının meydana geldiği alanda helikopterle incelemede bulundu. Vali Karadeniz’in havadan incelemesinin ardından Manisa Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada orman yangınında 6 kişinin yaralandığı belirtildi.

Yangının herhangi bir yerleşim yerini doğrudan tehdit etmediğini ancak yakındaki bazı çiftlik ve bağ evlerinin hasar gördüğünü belirten Karadeniz, “Şu ana kadar 6 vatandaşımız yaralı. 2’si Akhisar’da, 4’ü Gördes’te tedavi altında. Bu yaralı vatandaşlarımız bölgedeki bir çiftlikte hayvanlarını kurtarmak için biraz vakit kaybediyor, jandarma ve orman ekiplerimiz tarafından kurtarıldılar.” ifadelerini kullandı.

SÖNDÜRME ÇALIŞMASINDA HELİKOPTER YETERLİ OLMADI İDDİASI

Öte yandan Gördes’te devam eden orman yangınının rüzgarın da etkisiyle büyümeye devam ettiği bilgileri yer alıyor. Bölgede yaşayan yurttaşların yorumlarına göre ise helikopterlerin söndürme çalışmalarında yeterli olamadığı gözleniyor. Vatandaşlar akşamın karanlığıyla birlikte yangının devam edeceğini ve helikopterlerinde çalışamayacağını söylüyorlar. Vatandaşların yangın söndürme uçakları nerede şeklinde şikayetinin yanı sıra, iddialardan biri de bakanlığın söndürme uçakları olsaydı, bu yangın bu kadar büyümeyecekti, helikopterlerin rüzgarlı havadaki yangınlarda çok katkısı olmadığı şeklinde.

Manisa Valiliği’nden yangınla ilgili yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

“İlimiz Gördes İlçesi Karayağcı Mahallesi batısı ile Kayacık Mahallesi arasındaki arazide 29.09.2020 günü saat 14:55 sıralarında orman yangını meydana gelmiştir.

Gördes İlçesinde meydana gelen orman yangınında, ekipler tarafından yangını söndürme çalışmalarına 1 uçak, 8 helikopter, 65 arazöz, 10 su tankeri, 10 dozer, ayrıca çevre ilçe ve işletmelerden 21 su tankeri ve 4 dozer olmak üzere toplam 119 araç ile anında başlanılmıştır. Yangında mahsur kalan 11 vatandaşımız ekipler tarafından kurtarılmış ve dumandan etkilenen 6 vatandaşımızdan 4’ü Gördes’te, 1’i Akhisar’da 1 tanesi de İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. 5 yaralımızın hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Ayrıca yangın bölgesinde Tereke Damları bölgesindeki çiftlikten 45 büyükbaş hayvan tahliyesi yapılmış olup, güvenli bölgeye sevk edilmektedir.

Yangın yaklaşık 50 hektar alana yayılmış olup, gece olması sebebiyle havadan söndürme çalışmalarına ara verilmiş olup karadan söndürme çalışmaları aralıksız devam etmektedir.”

Edinilen bilgilere göre orman yangınında yaralanan 6 kişiden birinde 3. derece, ikisinde ise hafif derece yanık var. Yangına karadan müdahale devam ederken, havanın kararmasıyla helikopterlerle yürütülen söndürme çalışmalarına ara verildi.