Ana Sayfa > Dünya > İngiltere’nin En Büyük Enerji Santrali Gelecek Yıl Kömür Kullanımını Bırakacak

İngiltere’nin En Büyük Enerji Santrali Gelecek Yıl Kömür Kullanımını Bırakacak

İngiltere’nin en büyük elektrik santralinde kömür yakıtlı elektrik üretiminin Mart 2021’de sona ermesi bekleniyor.

Kuzey Yorkshire, Selby kasabası yakınlarında yer alan Drax Santrali, 3.906 mw’lık bir kapasitede

İngiltere’nin Kuzey Yorkshire, Selby kasabası yakınlarında yer alan Drax Santrali, 3.906 mw’lık kapasiteye sahip ve yılda yaklaşık 18 terawatt saat güç üretiyor. Tesiste 6 birim yer alırken: 4 tanesi Drax’un “sürdürülebilir biyokütle” olarak tanımladığı gücü kullanırken, enerji üretimine dönüşüm sağlamakta ve diğer 2’si kömür kullanmakta.

Şirkete göre, bu değişim, birimlerin kömür kullanımına kıyasla % 80’in üzerinde karbon tasarrufu sağlayacak. Daha büyük resme bakıldığında ise, İngiltere hükümeti, kömürü İngiltere’nin enerji sisteminden 2025 yılına kadar çıkarmak istediğini söyledi. Şubat ayının başında, bu sürenin 1 Ekim 2024’e taşınması konusunda çalışılacağını duyurdu. Yetkililere göre, “İngiltere’nin elektrik için kömüre olan bağlılığı 1990’da % 70’ten bugün % 3’ün altına geriledi”.

Kaynak: CNBC Çeviri:  Dünya Enerji Konseyi / Türk Milli Komitesi