Ana Sayfa > Bildiriler > Ekoloji Birliği: Meyra madenciliğe DUR denilsin, gözaltındakiler serbest bırakılsın!

Bursa’nın Kirazlıyayla köyüne yapılmak istenen maden için bugün Meyra Madencilik şirketi tarafından yapılan ağaç katliamını engellemek isteyen köylüler jandarma tarafından gözaltına alındı. “Kirazlıyayla halkı yalnız değildir” şeklinde bir mesaj yayınlayan Ekoloji Birliği, gözaltındakilerin serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Bursa ili Yenişehir ilçesinde bulunan Kirazlıyayla köyünde faaliyet gösteren Lübnanlı maden şirketi, ağaç kesimine tekrardan başlaması üzerine köylüler eyleme geçti. Köylülerin eylemine jandarma engel olarak gözaltı yaptığı bildirildi.

Maden şirketinin çalışmalarına engel olmak isteyen köylüler jandarma tarafından engellenip gözaltına alınırken CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu kepçelerin önüne geçerek çalışmayı engellemeye çalıştı.

KÖYÜN TAMAMI GÖZALTINDA

Köylülerin eylemine destek amaçlı gitmek isteyen DOĞADER üyelerinin köye girişi engellendi. Köyün adeta kuşatıldığını söyleyen DOĞADER üyesi Murat Demir; “Abartılı bir şekilde Jandarma var. İki gündür yollar kapatıldı. Köylülerin yaşam alanlarını savunması engelleniyor ve gözaltına alınıyor. Şuan insanlar değil köyün tamamı gözaltına alınmış durumda. Bizlerinde geçişine izin verilmedi. CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu çalışma yapan kepçelerin önüne geçerek çalışmaları durdurmaya çalıştı. Köylülerle birlikte mücadelemiz sürecek burada hep birlikte bekliyoruz” dedi.

Gelişmeler üzerine “Kirazlıyayla halkı yalnız değildir” şeklinde bir mesaj yayınlayan Ekoloji Birliği, halkın direnişine sahip çıkarak destek verirken, gözaltındakilerin serbest bırakılması çağrısında bulundu.

ÇGD BURSA ŞUBESİ: HUKUKSUZLUĞUN ÜSTÜ ÖRTÜLMEK İSTENİYOR!

Jandarma müdahalesi sırasında gazeteci olan CHP Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu‘nun eşi Gazeteci Yusuf Kayışoğlu da çekim yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Kayışoğlu’nun gözaltına laınmasına tepki gösteren ÇGD Bursa Şubesi, “Gazeteci Yusuf Kayışoğlu’nun gözaltına alınması ile yapılan işlemin hukuksuzluğu örtülmek istenmektedir. Amaç doğa talanının, toplumsal gerçeklerin öğrenilmesini engellemektir. Yusuf Kayışoğlu’nun gözaltına alınmasını kınıyoruz” denildi.

EKOLOJİ BİRLİĞİ: “MEYRA MADENCİLİĞE DUR DENİLSİN”

Bu arada bir mesaj yayınlayan Ekoloji Birliği, Twitter ve sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda “Meyra Madenciliğin kepçesinin önünde madene DUR deyip yaşam hakkına sahip çıkanlara selam olsun” sözleriyle madene karşı direnen Kirazlıyayla halkının mücadelesine sahip çıkarak destek verirken, “Hiçbir kanun insanların yaşam hakkından üstün olmamalıdır. Yasalar halk için, insanca yaşam hakkını korumak için vardır, şirketlerin rant ve kâr ihtiyacını korumak için değil. İnsanca yaşam hakkına saygı” ifadeleri ile vurgulama yaparak, gözaltındakilerin serbest bırakılması çağrısında bulundu.