Ana Sayfa > Haberler > Aydın’da hava çok kirli ama nedeni daha kirli

Aydın’da hava çok kirli ama nedeni daha kirli

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; hava kalitesi indeksi 499 olarak ölçüldüğü belirtilen Aydın, tehlikeli grup içinde yer alan tek il oldu.

Aydın’da çevre platformlarının sürekli dile getirdiği çevre ve hava kirliliği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından da hem onaylanmış hem de itiraf edilmiş oldu. Bakanlık; hava kalitesi izleme istasyonlarının bugüne ait hava kalitesi raporları, kurumun resmi web sitesinde de yayınladı. Yapılan açıklamaya göre; Aydın’ın hava kalitesi indeksi 499 ve bu da hava kirliliğinin çok fazla olduğu anlamına geliyor.

Bilindiği gibi; Aydın’da yurttaşlar sık sık yayılan “çürük yumurta kokusu” olmasından, kenti duman tabakası kaplamasından şikayetçi oluyor, çevre platformları da jeotermal santraller nedeniyle yaratılan çevre kirliliği ve talanları gündeme getirerek JES karşıtı eylemler yapıyor.

DENETİMLER YETERSİZ, ŞİRKETLERE HUKUKSUZ FAALİYET İÇİN CESARET VERİLİYOR

Bakanlığın resmi web sitesinde kendi resmi raporlarını yansıtan bu bilgi ise, Aydın’daki bu durumun kenti adeta yağmalarcasına kuşatmış olan jeotermal enerji santrallerinin bir sonucu olduğunun da belgesi ve bir anlamda da onay ve itirafı anlamını taşıyor.

Resmi belgelere ve raporlara göre Aydın’da hava kirli, bunun nedeni de jeotermal enerji santralleri ise… Bu durumda JES şirketlerinin hukuksuz faaliyetler yapmasını cesaretlendiren ve göz yuman zihniyetlerin de ne kadar kirli olduğunun bir raporu ve belgesi sayılacaktır bu resmi sonuçlar.

ÇÜRÜK YUMURTA KOKUSU YURTTAŞLARI CANINDAN BEZDİRDİ!