Ana Sayfa > Bileşen Etkinlikleri > ORÇEV: Ordu’da Belde Evler gibi yıkılması gereken başka yerler de var

ORÇEV: Ordu’da Belde Evler gibi yıkılması gereken başka yerler de var

Ordu Çevre Derneği tarafından kamu arazilerini işgal eden Belde Evler’in yıkımı ile ilgili yapılan açıklamada sorumlular hakkında da dava açılması istendi.

Ordu Çevre Derneği tarafından “Belde Evler’in” yıkımı nedeniyle yapılan açıklamada, binaların temeline başlanmadan engellenmesi için çaba harcandığı belirtilerek, yıkımın yetmediğini, zarar verenler hakkında dava açılması istendi.

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, kimilerinin “Belde Evler yıkılıyor, daha ne istiyorsunuz.” diyebileceğini belirterek; “Belde Evler iddia edildiği gibi “kıyı kenarı yasasına” göre mahkeme kararı ile yıkılıyorsa diyeceğimiz yok. Belde Evler’in yapılmaması, durdurulması için ORÇEV olarak mücadele ettik. İnşaat başlamadan, daha Belde Otel”in yıkımı sürerken alanda pankartımızla basın açıklaması yaptık. OBB’ye, Milli Emlak’a yazılarımızı yazdık; kamu arazilerini işgal eden Belde Evler inşaatının konteynerlerinin yıkılması gerekirken “sorumluluğumuz yoktur” diyerek uygulamadılar. İnşaat başlamadan dava açalım dedik, destekleyen olmadı” dedi.

“BELDE EVLER’İN YIKILMASI YETMEZ”

Gönül açıklamasında Belde Evler’in yıkılmasının yetmeyeceğini vurgulayarak taleplerini şöyle sıraladı:

• Belde Evler’in yıkımından doğabilecek tazminatın, projenin uygulanmasına olanak sağlamak için araziyi “Özel Proje Alanı” ilan eden ve satışın gerçekleşmesinde imzası olanlardan yani OBB Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve meclis üyelerinden alınması için dava açılmalı.
  • Botanik Park’ın yıkımına karar verip kamu malına zarar verenlerden hesap sorulmalı, soruşturma açılmalıdır.
  • Yasadışı deniz dolgusu yapılması nedeniyle Ordu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce, Ordu Çevre Derneği’nin çabası sonucu OBB’ye kesilen 72 bin TL’nin yine Enver Yılmaz’dan alınması için dava açılmalıdır.
  • Makamını keyfince kötüye kullanarak yasadışı bir şekilde sahile dolgu yapmasından dolayı da soruşturma açılması için OBB Başkanı Hilmi Güler, İçişleri Bakanlığına v Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusu yapmalıdır.

“BUNLAR DA YETMEZ”

Yasaların uygulanmasını, mahkeme kararlarına uyulmasını istediklerini belirten Gönül; “Belde Evler’i “kıyı kenar yasasına” uymuyor diye yıkıyorsunuz, yıkmaya devam edin.  Bu yetmez.

Anemon Otel’in fazladan yapılmış katlarının mahkemenin yıkım kararını, TOMUR Restoran’ın tamamının yıkımı için mahkemenin verdiği kararı uygulayın. Nerede kıyı koruma yasasını ihlal eden varsa yıkılması için hukuksal süreci başlatın” diye konuştu.

Gönül, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin yasadışı uygulamalarına karşı ORÇEV olarak davalar açtıklarını ve hepsini de kazandıklarını vurgulayan Gönül; “Hukuksuzlukları ve keyfi uygulamaları engellemeye devam edeceğiz” dedi.