Ana Sayfa > Bileşen Etkinlikleri > İklim Adaleti Koalisyonu 20 Nisan’da Madencilik Çalıştayı Düzenliyor

İklim Adaleti Koalisyonu 20 Nisan’da Madencilik Çalıştayı Düzenliyor

İklim Adaleti Koalisyonu, Madene İnat, Yaşasın Hayat’ temasıyla ‘İklim Adaleti Perspektifinden Madencilik Çalıştayı’ düzenliyor. Çalıştay 20 Nisan’da Müze Gazhane’de gerçekleştirilecek.

Türkiye İklim Adaleti Koalisyonu, “Madene İnat, Yaşasın Hayat“ temasıyla “İklim Adaleti Perspektifinden Madencilik Çalıştayı” düzenliyor. Çevresel tahribatların merkezinde yer alan madencilik faaliyetlerine odaklanan buluşma, 20 Nisan’da saat 11.00’dan 18.00’a kadar sürecek etkinliklerle Gazhane İklim Müzesi 2‘de gerçekleştirilecek.

Programda ekolojik tahribatları konu alan bir belgesel gösterimi, çeşitli uzmanların bilgilendirici konuşmaları ile çevre, emek, hayvanlar, madenciliğin ekonomisi, kültürel varlıklar ve hukuk başlıkları altında altı ayrı masada düzenlenecek tematik çalıştaylar yer alıyor.

Çalıştay, deneyimlerini ve bilgi birikimini paylaşmak isteyen herkesin katılımına açık.

Mart ayı içinde düzenlenen “Propagandadan Hakikate Madencilik” paneli

Koalisyon ilgili kişileri çevre, emek, hayvanlar, ekonomi, kültürel miraslar ve hukuk alanlarında yapılacak çalışmalara katkı sağlamaya davet ediyor. Koalisyon tarafından çalıştaya ilişkin yapılan duyuruda şu ifadelere yer veriliyor:

“Çalıştayımız bilgiye erişimin giderek sis bulutu içine itildiği günümüzde, hem savunuculuk hem de yasa koyuculara destek olacak, bilgi temelli aktivizme altlık sağlayarak örgütlülüğü güçlendirmeyi amaçlıyor.

Doğal ve toplumsal dönüşümün birbirinden ayrılamacağına inanan ekolojistleri, emek aktivistlerini, kültürel varlıklara sahip çıkanları ve birlikte yaşamın zamkı hukukun üstünlüğünü savunanları çalıştayımıza katkıda bulunmaya davet ediyoruz.”

Ayrıca çalıştaya katılacak kişilerden çöp üretilmesini en aza indirmek ve paylaşım kültürünü desteklemek için yanlarında atık oluşturmayan, paylaşılabilecek yiyecek ve içecek getirmeleri talep ediliyor.

Ayrıca tıklayınız: Ekolojistler Madenciliği Konuştu: Propagandadan Hakikate Madencilik

Yeşil Gazete