Ana Sayfa > Ekoloji > İda’nın Bekçileri / Guardians Of Ida

İda’nın Bekçileri / Guardians Of Ida

İda’nın Bekçileri / Guardians of Ida | #BIFED2020 Türkiye Panoroma

Kazdağları’nda kurulması planlanan altın madeni, Türkiye’de her kesimden insanların bir araya gelerek tepki göstermesine yol açmıştır. Bir gece bekçisi, ormanda yaşayan ve doğadan topladığı bitkilerle kendisine kıyafet yapan bir “ağaç” kadın ve 30 yıldır doğa mücadelesini sürdüren bir doktor da bu mücadeleye katılır.

The planned gold mine in Ida Mountains led people from every walk of life to come together and resist. A night watchman, a ‘tree’ woman who lives in the forest and makes her clothes with the plants that she collects from the nature, and a doctor who has been carrying on this struggle for 30 years participate in this fight.

7. Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali, #SavunucularıSavun temasıyla dünyanın dört bir yanındaki çevre aktivistlerinin seslerine ekleniyor. Bu yıl 2-8 Kasım tarihleri arasında çevrimiçi gerçekleşecek olan festival kapsamında, İda’nın Bekçileri ve daha birçok filmi bifedonline.org adresinden ücretsiz izleyebilirsiniz.

7th Bozcaada International Festival of Ecological Documentary adds to the voices of climate activists from all around the world, with this year’s theme: #DefendtheDefenders .As part of the festival which takes place between November 2-8 and is held online this year, you can watch Guardians of Ida and many more films on bifedonline.org at no cost.

Yönetmen / Director: Tolga Barman
Kurgu / Editing: Mücahit Halit Araboğa