Ana Sayfa > Bildiriler > Ekoloji Birliği’nden ‘Büyük Buluşma’ İçin Çağrı: Haydi Akbelen İçin Orman Olmaya

Ağaç katliamının halen devam ettiği Akbelen Ormanı’nda Büyük Buluşma etkinliği düzenlendi. İkizköy Çevre Komitesi yanı sıra Ekoloji Birliği de 6 Ağustos Pazar günü saat 14.00’de yapılacak ‘Büyük Buluşma’ için bir çağrı bildirisi yayınladı.

Muğla‘nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı‘nın bir kısmının izinsiz ve Anayasa’ya aykırı bir şekilde katledilmesinin ardından İkizköylüler ve ekoloji savunucuları ormanın ve köyün kömür madenine dönüştürülmesinin önüne geçmek ve yeniden ağaçlandırılmasını sağlamak üzere mücadeleye devam ediyor.

İkizköylüler, Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji‘ye ait kömür madeni sahasının genişletilmesine karşı verdikleri mücadele kapsamında 6 Ağustos Pazar günü Akbelen’de bir dayanışma etkinliği düzenleneceğini bildirdi.

EKOLOJİ BİRLİĞİ’NDEN AKBELEN’DEKİ BÜYÜK BULUŞMA İÇİN ÇAĞRI

Siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, milletvekilleri, sendikalar, demokratik kitle örgütleri, çevre örgütleri, Milaslılar, Bodrumlular, Muğlalılar başta olmak üzere tüm ekoloji savunucularına yapılan çağrıda, Ekoloji Birliği‘nin ayrıca yurttaşlara yönelik çağrısı da yer alıyor.

HAYDİ AKBELEN İÇİN ORMAN OLMAYA!

6 Ağustos Pazar günü, yani yarın saat 14.00’de Akbelen’de ‘Büyük Buluşma’ gerçekleşecek!

10 gündür teker teker Akbelen’e dayanışmaya gidenler, bu kez hep birlikte bir orman olacak. Biz de orada olacağız.

Akbelen’e gidemiyorsan; kendi şehrinden, köyünden, kurumundan, fabrikandan ses verebilirsin.

Basın açıklamaları, oturma eylemleri, forumlar vb. yapabilirsin.

Bunları yapamazsan, Akbelen için bir bildiri yayınlayabilirsin.

Bunu da yapamazsan, bir kağıda “Akbelen’e dokunma” yazıp dükkanının camına, apartmanın girişine, kahvehanenin camına, işyerindeki panoya asabilirsin.

Çocuğundan Akbelen için resim yapmasını isteyip, sosyal medyanda #AkbeleneDokunma tagını da ekleyip paylaşabilirsin.

Köyde iş vakti mi, gidemiyor musun? Köylülerinle Akbelen için dayanışma videosu çekebilirsin.

Mutlaka yapabileceğin bir şey vardır. Biliyorsun; ormanlar ağaçlardan oluşur. Sen de bulunduğun yerden ormana dahil olabilirsin.

Akbelen ormanı gelecektir.

Gelecek gençlerindir.

Gölgesinde yorgunluk attığın, havasını içine çektiğin ağacın altında gelecek nesiller de kuşların sesini dinleyebilsinler diye, bugün Akbelen’in yarın Kazdağları’nın, Cudi’nin, Latmos’un, Dikmece’nin sesine ses katarsak, bir ağaç gibi tek ve hür olurken, bir orman gibi de hep birlikte yaşamı savunursak geleceği kazanabiliriz.

Haydi Akbelen için orman olmaya!

Ayrıca İkizköy Çevre Komitesi’nin yağtığı çağrı için tıklayınız: “Herkesi Akbelen’e bekliyoruz”