Ana Sayfa > Bileşen Etkinlikleri > Akbelen’de direnişin 13. günü: “Yarın herkesi Akbelen’e bekliyoruz”

Akbelen’de direnişin 13. günü: “Yarın herkesi Akbelen’e bekliyoruz”

Akbelen’de ağaç katliamına karşı direniş 13. gününde devam ediyor. Direnişteki köylüler topraklarını kömür madenine vermemek için direnişlerini sürdüreceklerini söyleyerek destek çağrılarını yineledi.

Muğla ili Milas ilçesine İkizköy’de bulunan Akbelen Ormanı’nda Limak ve IC Holdingin ağaçları katletmesine karşı köylülerin, bölge halkının ve desteğe gelen yurttaşların direnişi 13’üncü gününde de sürüyor.

YK Enerji’ye ait Yeniköy-Kemerköy termik santrallerine kömür temini için ağaçların kesim işlemi tamamlanırken, iş makineleri kesilen ağaçların toplanmasına ve yol açımına devam ediyor.

“KÖMÜR MADENİNE BU TOPRAKLARI VERMEYECEĞİZ”

Direniş alanındaki son durumu ilişkin bilgi veren İkizköy Çevre Komitesi’nden İkizköylü Nejla Işık, “Kepçe ve kamyonların çalışması devam ediyor. Keresteye döndürdükleri ağaçları taşıyorlar, dallarını bile bırakmıyorlar. Orman bitti ama biz şu an burayı maden sahasına dönüştürmemeleri için mücadele ediyoruz” dedi.

İkizköy Çevre Komitesi’nden İkizköylü Nejla Işık

Herkesi yarın yapılacak olan eyleme davet eden Işık, “8 Ağustos Salı günü Akbelen için TBMM toplanıyor, biz de pazartesi günü yola çıkacağız. Burada mesele artık 3-5 ağaç değil, ya da sadece İkizköyün toprağının gidiyor olması değil. Burada gerçekten vahşi bir madencilik yapılıyor 40 senedir ve buna artık tüm Türkiye olarak dur dememiz lazım. Sadece Muğla’da da değil bu katliam Türkiye’nin her yerinde var. Ama Akbelen çok göz önünde ve burayı kazanırsak her yeri kazanırız. O yüzden bugün, yarın ve daha sonrasında birlik ve beraber içinde olmamız lazım.

Kömür madenine bu toprakları vermeyeceğiz. Halen daha Akbelen Ormanı’nın en kaliteli toprağı duruyor kazılıp atılmadı. Buranın madene dönüşmemesi için bizim çağrımız. Nöbet alanındaki, yol kenarındaki ağaçlarımız duruyor en azından ve var gücümüzle mücadelemize devam edeceğiz. Artık vatanını seven herkesi desteğe, dayanışmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

İlgili haber için tıklayınız: Muhalefet çağrısı sonucu Meclis Akbelen için çolağanüstü toplanacak

Evrensel