Ana Sayfa > Haberler > COVİD-19 tedbirleri ÇED süreçleri ve İDK toplantılarını da kapsamalıdır

COVİD-19 tedbirleri ÇED süreçleri ve İDK toplantılarını da kapsamalıdır

Trakya Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Göksal Çidem, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine ‘COVID-19 Tedbirleri’ konulu ek genelge dorultusunda ÇED süreçlerinin ve İDK toplantılarının ertelenmesi gerektiğini belirtti.

Trakya Çevre Platformu Dönem Sözcüsü  Kırklareli Kent Konseyi Çevre Meclisi Başkanı Göksal Çidem, koronavirüs salgınında vaka sayılarındaki artış nedeniyle düğünlerin ve toplu organizasyonların iptal olması üzerine, e-devlet aracılığıyla başvuru yaparak, halkın katılım ve İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu (İDK) toplantılarının ertelenmesi gerektiğini belirtti.

COVİD-19 TEDBİRLERİ KAPSAMINA ÇED SÜREÇLERİ VE İDK TOPLANTILARI DA ALINMALI

Türkiye’deki koronavirüs vaka sayılarının artışıyla birlikte önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine koronavirüs tedbirleri konulu ek genelge gönderildi.

Söz konusu genelgeyle düğünler, sünnetler ve virüsün yayılmasını kolaylaştıracak toplu etkinliklerin yapılmayacağı belirtilirken, Trakya Platformu Dönem Sözcüsü Göksal Çidem, Kırklareli Gazetesi’nin haberine göre halk sağlığını yakından ilgilendiren halkın katılım toplantıları, İDK toplantıları gibi faaliyetlerin de ertelenmesi gerektiğini vurguladı.

Trakya Platformu Dönem Sözcüsü Göksal Çidem

SAĞLIK BAKANLIĞINA E-DEVLET ÜZERİNDEN BAŞVURU

Çidem, e-devlet üzerinden Sağlık Bakanlığı’na yaptığı başvurusunda şu ifadelere yer verdi: “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine ‘COVID-19 Tedbirleri’ konulu ek genelge gönderdi.   81 İl Valiliğine gönderilen Covid-19 tedbirleri konulu genelgede, koranavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla 81 ilde; sokak/köy düğünü, sünnet düğünü, kına gecesi, nişan gibi etkinliklere müsaade edilmeyecek.

4 Eylül 2020 tarihinden itibaren koronavirüse karşı alınan önlemlerden arasında toplantıların ertelenmesi, maçların seyircisiz oynanması kararları alınırken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından projeler için halkın katılımı ve İDK toplantı duyuruları yapılmaktadır. ÇED süreçlerinin virüs tehdidi geçene kadar askıya alınarak, halkın katılımı ve İDK toplantılarının ikinci bir emre kadar ertelenmelidir.  Çünkü halk sağlığı açısından aciliyet ve önem arz etmektedir. Bu toplantılarda kamu düzenini, sosyal izolasyonu, fiziki mesafeyi koruma açısından risk içermektedir”