Ana Sayfa > Bileşen Etkinlikleri > Kani Beko: Memleketini seven insan toprağına sahip çıkar

Kani Beko: Memleketini seven insan toprağına sahip çıkar

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Turgutlu’ya gelerek TURÇEP Çevre Standını ziyaret etti.

DİSK eski genel başkanı ve CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, devam etmekte olan şenlikler dolayısıyla önceki gün Turgutlu’ya gelerek CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen ile birlikte önce Belediye Başkanı Çetin Akın’ı ziyaret etti. Ardından da Başevirgen ile birlikte TURÇEP Çevre Standına gelerek devam etmekte olan madene karşı imza kampanyasına destek verdi. Kani Beko ayrıca bir süre TURÇEP standında oturarak halktan da Çaldağı’ndaki nikel maden işletmesinin kapatılması için imza topladı.

“Bu memleketi sevenler böyle bir katliama göz yummaz”

Çaldağı’ndaki nikel maden işletmesinin kapatılması için imza veren CHP İzmir milletvekili Kamil Beko, Çaldağı konusunu takip etmeye çalıştığını ve arkadaşı Manisa milletvekili Bekir Başevirgen’den de konu hakkında bazı bilgiler öğrendiğini belirterek, Çaldağı’ndaki madencilik projesi hakkında ayrıca TURÇEP’lileri de dinledi. Maden için 18 milyon ton sülfürik asit kullanılacağını duyduğunda ise “Kulaklarıma inanamıyorum” diyerek dehşete düştüğünü belirten Beko, “Bu memleketi seven insanlar böyle bir katliama göz yummaz, bu madene izin vermez. Böyle bir madencilik projesine izin verilmesi gerçekten de akıl alır bir şey değil. Bu memleketi seven insanların yapabileceği bir şey değil. Memleketini seven insan toprağına sahip çıkar” dedi.

Halktan madene karşı imza topladı

TURÇEP’ten konu ile ilgili bilgiler ve bazı dökümanlar da alan Kani Beko, bu vahşi madenciliğe karşı verilen yaşam mücadelesine her yönden katkı ve destek vereceğini, daha güçlü hale gelmesi çabası içinde olacağını da ifade etti. CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, daha sonra TURÇEP standında oturarak, ayrıca Çaldağı’ndaki madenin kapatılması için halktan imza da toplamaya başladı.