Ana Sayfa > Etkinliklerimiz > Belediyeler Stratejik Plan hazırlıyor, katılmak istiyorum

Belediyeler Stratejik Plan hazırlıyor, katılmak istiyorum

Belediye Kanunu’nun “Stratejik Plan ve Performans Programı” başlıklı 41. maddesine göre, nüfusu 50.000’in üstünde olan belediyelerde stratejik plan yapılması zorunludur. Yine bu maddeye göre, stratejik plan, mahalli idareler genel seçimlerinden sonra 6 ay içinde üniversiteler, meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinin görüşleri alınarak hazırlanır.

2020-2024 dönemi Stratejik Plan Hazırlık çalışmaları doğrultusunda ekolojik haklara ilişkin taleplerimizi ve katkılarımızı yerel yönetimlere iletmek ve gündemleştirmek amacıyla Ekolojik Haklar Merkezi tarafından bir örnek başvuru dilekçesi hazırlandı. Bu örnek dilekçeden faydalanarak siz de ilgili belediyeye katkı ve taleplerinizi iletebilirsiniz.

Ekolojik Haklar Merkezi tarafından, görüş ve önerilerini ilgili belediyeleri ile paylaşan kurum ve kişilere, bilgi verilmesi doğrultusunda sunulacak gönüllü hukuki destek ile başvuruların izlenmesi sağlanacak.

Örnek dilekçeyi indirmek için tıklayınız

NOT: Dilekçeyi kullanmak isteyen Ekoloji Birliği bileşenlerine bu konuda hukuki destek sağlanacaktır.