Ana Sayfa > Bildiriler > AYÇEP: Artık nefes almak istiyoruz!

AYÇEP: Artık nefes almak istiyoruz!

AYÇEP, sosyal mesafeye uymama gerekçesiyle kendilerine kesilen idari para cezasına itirazlarının reddedilmesi, sonrasında ise ayrıca bir de park etme cezası verilmesi karşısında “çevre için adalet istiyoruz” çağrısında bulunarak, cezalara tepkisini de ifade eden bir basın açıklaması yaptı.

Aydın Çevre ve Kültür Platformu (AYÇEP), sosyal mesafeye uymama bahanesiyle kendilerine kesilen idari para cezasına yaptıkları itirazlarının reddedilmesi, sonrasında ise ayrıca bir de park etme cezası verilmesi karşısında “çevre için adalet istiyoruz” çağrısında bulunarak, cezalara tepkisini de ifade eden bir basın açıklaması yaptı. AYÇEP tarafından yapılan konuyla ilgili basın açıklaması şöyle:

ARTIK NEFES ALMAK İSTİYORUZ!

Bilindiği üzere Aydın ilinin Kuyucular ve Beyköy mahallesinde ÇED süreci gerçekleştirilmeden, JES santrali için KARKEY Karadeniz Elektrik Üretim A. Ş. arama faaliyeti yürütülen sahada yasal süreçler tamamlanmadan faaliyetler devam etmektedir. Yetkili kurumların bu duruma seyirci kalması yetmezmiş gibi, bu şirkete yaptırım uygulamayanlar maalesef yasaların uygulanmasını talep eden halkın cebine göz dikmiştir. Yaşadığı coğrafyaya, hayata, yetiştirdiği ürünlerine sahip çıkmak isteyen vatandaşlarımızdan 35 tanesine ne yazık ki 3150 TL sosyal mesafe cezası kesilmiş ve onanmış; bu da yetmezmiş gibi karayolu olmayan vasıftaki yolun karayolu vasfında olduğu iddia edilerek, JES yapılmasını istemeyen vatandaşlarımıza trafik cezaları yazılmıştır. Şirketlere gelince ağam beyim paşam, halka gelince aba altından sopa gösterenlere tekrar sesleniyoruz: Yaşam direncimizi ve isteğimizi kıramayacaksınız. Nefesimizi kesemeyeceksiniz. ARTIK NEFES ALMAK İSTİYORUZ!

Aldığımız nefes hepimizin nefesi, havamız her gün JESler tarafından kirletiliyor. Her gün hidrojen sülfür soluyor, derelerimizden zehir akıyor. Artık bu duruma seyirci kalmamalıyız. Bu nedenle Aydın’daki tüm STK’ları, partileri ve demokratik kitle örgütlerini mücadele için birlikteliğe çağırıyoruz. Başka Aydın Yok, Başka Dünya Yok, Başka Şansımız Yok!

Yaşam için Daha fazla BİRLİK, Daha fazla DAYANIŞMA, Daha fazla MÜCADELE!

Aydın Çevre Kültür Derneği (AYÇEP) Yönetim Kurulu