Ana Sayfa > Haberler > 651 maden sahası ihaleye açıldı!

651 maden sahası ihaleye açıldı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nün 651 maden sahasını ihale yoluyla aramaya açma kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nün konuya ilişkin ilanı Resmi Gazete‘de yayımlandı. Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanan ilana göre, 651 maden sahasını ihale yoluyla aramaya açılacak. Aramalara açılacak 651 maden sahasının ihalesi için başvurular, MAPEG‘e doğrudan yapılacak.

Yayınlanan ilanla ilgili olarak, ihalelerin rutin bir uygulama olduğu, daha önce aramaya ya da işletmeye açılmış sahaların bir nedenle ruhsatı düşen şirketler nedeniyle boşaldığı ve bu rutin uygulamayla yeniden ihaleye açıldığı, bu durumun genellikle sahayı işletenlerin periyodik olarak sunmaları gereken raporları sorumlu kurumlara sunmaması sonucunda ortaya çıktığı şeklinde yorumlar da yer alıyor.

Aramalara açılacak 651 maden sahasının ihalesi için başvurular, MAPEG’e doğrudan yapılacak. Posta veya diğer yollardan yapılan başvurular geçersiz sayılacak.

Söz konusu ihaleler, kapalı teklif ve açık artırma usulüyle gerçekleştirilecek. Ayrıca, bir adet 4. grup küçük alan maden sahasının da mücavirindeki ruhsat sahipleri arasında ihalesi yapılacak. Küçük alan olarak belirlenen sahalara ilişkin ise liste ile ihale tarihi ve saati MAPEG internet sayfasında en az 15 gün önceden ilan edilecek. Teminatlar, teklif edilen ihale bedelinin yüzde 20’sinden ve taban ihale bedelinden az olamayacak.