Ana Sayfa > Bildiriler > Ekoloji Birliği Gençlik Meclisi’nden Çağrı: Herkesi 7. Küresel İklim Eylemine Bekliyoruz

Ekoloji Birliği Gençlik Meclisi, herkesi bugün 7ncisi yapulacak. Küresel İklim Eylemlerine katılmaya davet etti.

Ekoloji Birliği Gençlik Meclisi, herkesi bugün (19 Mart 2021) 7. kez düzenlenecek olan “küresel iklim eylemi”ne katılmaya çağırdı. Yapılan çağrı açıklamasında “İklim krizinin yarattığı eşitsizlikler ve adaletsizlikler ciddi bir şekilde artmaya devam ediyor. Küresel çapta yaşanan olumsuz gelişmeler; buzullarda yaşanan kırılma ve erime, hava kirliliği, gıda krizi, iklim adaletsizliği gibi konularda geleceğimiz için korkuyoruz” ifadeleri yer aldı.

GENÇ İKLİM AKTİVİSTLERİ OLARAK TÜRKİYE’DEN SES VERİYORUZ

Açıklamada, “Avrupa’da Lise ve ortaokul öğrencilerinin öncülüğünde başlayan iklim grevleri dünyanın birçok ülkesinde yapılmaya devam ediyor. 19 Mart dünyanın onlarca noktasında iklim grevleri gerçekleşecek. Bizler de genç iklim aktivistleri olarak Türkiye’den ses veriyoruz. Ekoloji Birliği Gençlik Meclisi olarak, sizleri uluslararası iklim grevi gününde Türkiye’nin birçok noktasında sosyal mesafeli bir şekilde düzenlenecek olan basın açıklamalarına davet ediyoruz” denildi.

KÜRESEL İKLİM EYLEMİ PROGRAMI:

Farklı şehirlerde bugün 7ncisi gerçekleşecek “Küresel İklim Grevi” eylemlerinin program akışı ise şu şekilde:

İstanbul: 19 Mart Cuma, Kadıköy Rıhtım (Atatürk Heykeli Önü), Buluşma: 16.30, Basın açıklaması: 17.00
Ankara: 19 Mart Cuma, Pankart yapımı: 12:00, Toplanma: 12:30, Basın açıklaması: 13.00 Kuğulu Park
İzmir: 19 Mart Cuma 17:00, Alsancak/Türkan Saylan Kültür Merkezi önü
Çanakkale: 19 Mart Cuma 18.00, Truva Atı önü
Adana: 19 Mart Cuma 12.30, Heykelli Park
Mersin: 19 Mart Cuma 13.00, Özgecan Aslan Meydanı

Ekoloji Birliği Gençlik Meclisi’nden Çağrı: Herkesi 7. Küresel İklim Eylemine Bekliyoruz” üzerine 2 yorum