Ana Sayfa > Haberler > Yüksek dağları terk eden Yaban Keçileri, artık Çemişgezek ilçe merkezinde yaşıyor

Genelde yaşam alanlarına uzak yüksek ve dağlık bölgelerde yaşayan yaban keçileri, Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde yıllardır sürüler halinde ilçenin sokaklarında dolaşıyor.

Yaklaşık 10 yıldır ilçe merkezine yerleşen yaban keçileri, yöre halkının kendilerine verdiği güven ve ilgiden dolayı artık ilçenin cadde ve sokaklarında sürüler halinde görüntü sergiliyor.

Yaban keçilerinin hemen hemen her gün yerleşim alanlarında görülmesi yöre halkı tarafından normal karşılansa da, dışarıdan gelenlerin ise ilgisini çekiyor.

Çemişgezek ilçesinde de ilçe merkezinin sokaklarında dolaşan yaban keçilerini gören vatandaşlar, her fırsatta cep telefonlarıyla onları görüntülüyor. Doğa hayatına sahip çıkıp, yaban keçilerini ilgisiyle artık ilçenin müdavimi yapan Çemişgezekli vatandaşlar, çektikleri fotoğraf ve görüntülerini sosyal medya hesaplarından paylaşıyor.

Yaban keçilerini bir aile parkında görüntüleyen yöre sakini Murat Özgül, Yaban keçilerini artık ilçedeki günlük yaşamın bir parçasıymış gibi gördüklerini ve Çemişgezek halkının doğal yaşamı koruma açısından oldukça duyarlı olduğunu aktardı.

Yaban keçilerinin ilçenin adeta bir süsü olduğunu belirten Özgül, duygu ve düşüncelerini şöyle anlatıyor:

“Yaban keçilerini ürkek ve normalde yüksek, dağlık bölgelerde yaşayan canlılar olarak biliyoruz. Ama yaklaşık 10 yılı aşkın bir süredir yaban keçileri Çemişgezek ilçemizde evlerimizin kapısına kadar gelmeye başladı. Onlar artık ilçemizin bir güzelliği bir süsü oldu. Sayıları her geçen yıl daha da artıyor. Yaban keçileri görünmediği günler endişe ediyoruz. Mesala ben bu sabah yaban keçilerini Tağar çayının kıyısındaki bir aile parkında gördüm ve uzun uzun onları izleyerek onları görüntüledim. Bu aslında müthiş bir duygu. Bu güzelliğin sürmesi için doğal yaşamı korumamız lazım.”