Ana Sayfa > Ekoloji > Yaşam Alanları İçin Çimento Fabrikasına Karşı Direnen Köylülere Ceza Kesildi

Yaşam Alanları İçin Çimento Fabrikasına Karşı Direnen Köylülere Ceza Kesildi

Muğla’da Deştin ve Bayır mahallelerinde çimento fabrikasına karşı yaşam nöbeti sürerken, jandarmalar nöbetteki halka trafik cezaları yazdı.

Muğla‘nın Deştin ve Bayır mahallelerinde yapımı devam eden çimento fabrikasına karşı bölge halkının nöbet eylemi 5’inci gününde de devam ediyor. Fabrikaya çıkarılmak istenen krinkıl kazanı ve fırınının geçişine izin vermeyen köylüler Bayır bölgesinde çadır kurarak kamyonların geçişini engelliyor.

Bölge halkının direnişini engellemeye çalışan askerler, köylüler ve desteğe gelen halka trafik cezaları kesti. Nöbetin ilk gününden itibaren araçların yol kenarına park edilmesini engellemeye çalışan jandarma trafik ekipleri, bölgedeki araçlara bin 300 lirayı bulan cezalar kesti. Halk, kolluk görevlilerinin uyarılarına uymama ve karayolu kenarına park edilemeyeceği gerekçeleri ile kesilen cezalara karşı itiraz edecek.

Trafik ekipleri sık sık bölgede gezerek, araçların yol kenarından çekilmesi uyarılarında bulunmaya devam ederken, halk ise nöbeti sürdürmekte kararlı. Fabrika için verilen ruhsatın iptal edilmesini ve yürütmenin durdurulmasını isteyen köylüler, nöbetlerini devam ettiriyor.