Ana Sayfa > Bildiriler > “Yasaklar, Doğa Ve Yaşamı Savunmamıza Engel Olamaz!”

“Yasaklar, Doğa Ve Yaşamı Savunmamıza Engel Olamaz!”

Ekoloji Birliği tarafından düzenlenen ve DİSK, KESK, TMMOB, TTB’nin de genel merkez düzeyinde destek vererek organizasyonda yer aldığı “İklim Krizine ve Ekolojik Yıkıma Dur Diyoruz” başlığıyla Ankara’da gerçekleştirilecek mitingin yasaklanması pek çok ilde yapılan basın açıklamalarıyla protesto edildi. Ekoloji Birliği Eş Sözcüsü Süheyla Doğan, “iklim krizine ve ekolojik yıkıma karşı birlikte mücadele edeceğimizi ilan etmeye geliyorduk” derken, yaşamı savunma mücadelesine getirilen antidemokratik yasaklama kararını protesto ettiklerini söyledi.

Ekoloji Birliği ve Ankara’daki emek ve demokrasi güçleri, birlikte düzenleyecekleri ekoloji mitinginin Ankara Valiliği tarafından yasaklanmasını protesto etti. Basın toplantısında konuşan Ekoloji Birliği Eş Sözcüsü Süheyla Doğan, mitinge bir gün kala alınan yasak kararının demokrasi ayıbı olduğunu belirterek, “Yasaklar yaşamı savunma mücadelemize engel olamayacaktır” dedi.

Tüm Bel-Sen Genel Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Ekoloji Birliği’ni oluşturan çok sayıda ekoloji örgütünün yanı sıra, KESK, DİSK, TMMOB, TTB yönetici, üyeleri Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan ile siyasi parti temsilcileri de katıldılar.

26 Ekim 2019 / Ankara