Ana Sayfa > Bildiriler > Salihli Çevre Derneği’nden miting yasağı kararına protesto

Salihli Çevre Derneği’nden miting yasağı kararına protesto

Ekoloji Birliği’nce düzenlenen ve DİSK, KESK, TMMOB ve TTB tarafından desteklenen “İklim Krizine ve Ekolojik Yıkıma Dur Diyoruz” mitingi Ankara Valiliği tarafından yasaklanması kararı Salihli’de de proteso edildi. Salihli Çevre Derneği tarafından miting yasağının yasaklanmasına ilişkin yapılan açıklamada KESK Manisa Şubeler Platformu ile Manisa Tabip Odası imzacılar arasında yer aldı.

“Anayasa’nın ‘Herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek Devletin ve vatandaşların ödevidir’ diyen 56ıncı maddesine ve özgür irademize dayanarak, mitinge bir gün kala alınan bu kararı demokratik bir hakkın engellenmesi olarak değerlendiriyor ve kınıyoruz” şeklinde yapılan protesto açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verildi:

Haklı bir mücadeleyi yasaklar durduramaz

“Soruyoruz: Yaşam ve üretim alanlarını, yaşamı, şiddet kullanmadan savunan insanları, ekoloji hareketlerini ve tüm yaşam savunucularını yıldırmaya, parçalamaya yönelik sert müdahaleler ve hukuksuzluklar hangi yasaya ve vicdana uygundur?”

İklim krizine ve ağır ekolojik yıkıma dikkat çekmek ve ekoloji mücadelesini yükseltmekten başka bir amacı olmayan bu mitingin yasaklanması, yaşam savunucularının birlik ve dayanışmasını daha da güçlendireceği vurgulanan Salihli Çevre Derneği’nin açıklamasında, “Çocuklarımız, torunlarımız, bugünümüz ve geleceğimiz için İklim krizine, ekolojik yıkıma, yeraltı ve yerüstü varlıklarımızın talan edilmesine dur demeye devam edeceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmamalıdır. Tüm yurttaşlarımızı bu demokratik mücadelede yer almaya çağırıyoruz” şeklinde ekoloji mücadelesinin daha da yükseleceği vurgulandı.