Ana Sayfa > Bildiriler > AYÇEP: “Ankara valiliğinin ekoloji mitingini yasaklama kararı hukuksuzdur!”

AYÇEP: “Ankara valiliğinin ekoloji mitingini yasaklama kararı hukuksuzdur!”

Aydın Çevre ve Kültür Platformu da Ankaa valiliğinin Ekoloji birliği’nin mitingine yasak kararını protesto etti. AYÇEP Yönetim Kurulu Üyesi Hicran Danışman “Her şeyden önce yaşamı savunma mücadelemize getirilen bu antidemokratik yasaklama kararını protesto ediyor ve bir kez daha diyoruz ki; yasaklar yaşamı savunma mücadelemize engel olamayacaktır” dedi.

“Ankara Valiliği, bir ekoloji mitingini neden yasaklar?” diye soran Danışman, şöyle devam etti: “Ankara’ya Aydın’da, Değirmendere’de, Kızılcaköy’de, İmamköy’de, Yılmazköy’de, Germencik’te jeotermallerle; Çine’de, Madran ve Gökbel Dağları’nda madenlerle yok edilen yaşam alanlarımızın gaspına, iklim krizine karşı, emek, demokrasi, kadın hakları ve toplumun tüm kesimlerinin sosyal, kültürel ve ekonomik hakları için birlikte mücadele edeceğimizi herkese ilan etmeye gidecektik.”

Danışman, “Ekoloji, emek, demokrasi, kadın hakları mücadelesinin önündeki tüm engellerin, kısıtlamaların ve yasaklamaların kaldırılmasını istiyoruz. Ankara Valiliği’nin demokratik hakkımızı kullanmamızı engellemesini kınıyor, kabul etmiyoruz. Havama, suyuma, toprağıma dokunma” dedi.