Ana Sayfa > Bilim > Yangından Beteri Var: Ormanların Ormancılık Dışı Kullanımlara Tahsisi | Video

Yangından Beteri Var: Ormanların Ormancılık Dışı Kullanımlara Tahsisi | Video

Yangından da beter!

Ormanlardan yapılan enerji, madencilik, turizm vb tahsislerin miktarı 811 bin hektarı aştı. Ormanlarımızın %3,5’i bu sektörler için yokedildi ve yok edilmeye devam ediyor. Bartın Üniversitesi öğretim görevlisi, ormancılık politikaları uzmanı Prof. Dr. Erdoğan Atmış Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde Türkiye Ormancılar Derneği’nin (TOD) öncülüğünde düzenlenen“Yangından Beteri Var: Ormanların Ormancılık Dışı Kullanımlara Tahsisi” etkinliğindeki panelde Türkiye’deki ormansızlaşma ve orman talanınnı başlıca boyutlarıyla anlattı.

İlgili haber: Ormancılık Dışı Kullanımlar Ormanları Yangınlardan 4 Kat Fazla Yok Ediyor