Ana Sayfa > Bileşen Etkinlikleri > Van’da çevre ve hukuk konulu çalıştay düzenlendi

Van’da çevre ve hukuk konulu çalıştay düzenlendi

Vanlı Avukat ve Akademisyenler, il dışından konuklarla Van’ın çevre sorunlarına çözüm arayışında buluştu.

Van Barosu‘nun ev sahipliğinde düzenlenen çevre ve hukuk konulu çalıştay, ilin ve Van Gölü‘nün karşı karşıya olduğu çevre sorunlarına ve mücadelesine ışık tuttu. Van Barosu binasında gerçekleşen çalıştay, Van’da çevre mücadelesinde önemli görevler üstlenen avukat ve akademisyenlerin katılımıyla büyük bir ilgiyle takip edildi. Çalıştaya, Van dışından çevre mücadelesinde deneyimli avukat ve akademisyenler de davet edildi. Bu önemli etkinlik, Van Gölü’nün kirlilik sorunları ve çevre konusundaki önemli başlıkların masaya yatırıldığı zengin bir programla düzenlendi.

VAN’IN ÇEVRE SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

Van, doğal güzellikleriyle ünlü olmasının yanı sıra çevre sorunlarıyla da karşı karşıya. Çevre mücadelesinde önemli bir rol üstlenen Van Barosu, bu çalıştay ile ilgili tüm paydaşları bir araya getirdi. Van Gölü‘nün kirliliği, su kaynaklarındaki tehditler, kentteki atık yönetimi ve diğer çevre konuları titizlikle ele alındı. Katılımcılar, çevre sorunlarına dikkat çekmek ve kalıcı çözümler üretmek için uzman görüşlerini ve deneyimlerini paylaştılar. Van’ın doğal zenginliklerinin korunması ve sürdürülebilirliği için neler yapılabileceği üzerinde yoğunlaşıldı.

ÇALIŞTAYIN HEDEFLERİ

“Çevre ve hukuk” konulu çalıştayın ana hedeflerinden biri, çevre konusunda farkındalığı artırmak ve kamuoyunu bilinçlendirmek. Ayrıca, çevreyle ilgili hukuki süreçlerde daha etkin ve başarılı olmak için bilgi ve tecrübe paylaşımı yapılması amaçlandı.

Çalıştay’ın açılış konuşmasını geçekleştiren Van Çev-Der Başkanı Ali Kalçık, “Van’ın doğal güzelliklerinin korunması ve çevre sorunlarının çözülmesi için tüm paydaşlarla iş birliği yapmaya hazırız. Bu çalıştayın kentimize ve Van Gölü’ne katkı sağlayacak faydalı sonuçlar doğuracağına inanıyorum” dedi.

Çalıştayın sonuçları ve alınan kararlar, rapor halinde kamuoyuyla paylaşılacak ve çeşitli platformlarda değerlendirilecek. Aynı zamanda, Van Barosu‘nun çevre konusundaki çalışmaları daha da güçlendirilerek, kent için hayati önem taşıyan çevre mücadelesine katkı sağlaması hedefleniyor.

Zeki Demir / Van65haber