Ana Sayfa > Haberler > Resmi Gazete’de Yayımlandı: 15 Yayla İmara Açılıyor

Resmi Gazete’de Yayımlandı: 15 Yayla İmara Açılıyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Amasya, Bolu ve Trabzon’da 15 yaylanın statüsü kaldırılarak imara açıldı. 15 yaylanın statüsünün kaldırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararını eleştiren CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “AKP, Ormanı yayla yaptı, yaylayı beton etti, şimdi tekrar ormana çevirdi. İşte Erdoğan’ın çevreciliği bu” yorumunu yaptı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Amasya, Bolu ve Trabzon’da 15 yaylanın statüsü kaldırıldı. Kararla birlikte yayla alanı olmaktan çıkarılan yerler imara açılabilecek. Listede dünyaca ünlü Trabzon’daki Hıdırnebi yaylası da bulunuyor. Statüsü değiştirilen diğer yerler ise Bolu’nun Göllü Ören, Yaylabeli ile Amasyna’nın Ahmetoğlu, Keşbeli, Çukurtuzla, Melikli, Çukuryayla, Alanbaşı, Kadı Çayırı, Kulam, Peynirçayı, Düvenci, Fındıkpınar yayları.

Dünkü Resmi Gazete‘de yer alan kararda, “Ekli listede adları belirtilen alanların ‘yayla alanı’ olarak ilan edilmelerine ilişkin aynı listede tarih ve sayıları yazılı Bakanlar Kurulu kararlarında yer alan hükümlerin yürürlükten kaldırılmasına, 6831 sayılı Orman Kanununun 17’nci maddesi gereğinde karar verilmiştir” denildi. Söz konusu 17. madde bölgenin imara açılabilmesini öngörüyor. Bu kararla yaylaların imara açılabileceği ileri sürüldü.

YAYLA STATÜSÜNDEN ÇIKARILAN ALANLAR ŞU ŞEKİLDE:

Amasya: Ahmetoğlu, Keşbeli,Çukurtuzla, Melikli, Çukuryayla, Alanbaşı, Kadı Çayırı, Kulam, Peynirçayı, Düvenci, Fındıkpınar. Bolu: Göllü Ören, Yaylabeli. Trabzon: Hıdırnebi-1, Hıdırnebi-2

LİSTEDE DÜNYACA ÜNLÜ YAYLA DA VAR

Trabzon’un Akçabat ilçesinde bulunan, doğa turizmi açısından Uzungöl’den sonra yerli ve yabancı en çok ziyaretçi sayısına sahip olan Hıdırnebi Yaylası’nın da listede olması şaşkınlık yarattı.

Trabzon Hıdırnebi Yaylası

Bölgenin turizmi açısından en önemli destinasyonlardan biri olan yayla ve yakın çevresi için Turizm Bakanlığı’ndan alınan ön izin ile imar planı ve master plan çalışmaları ilçe belediyesi tarafından başlanılmıştı.

Proje kapsamında, Hıdırnebi Yaylası‘nın mevcut tesislerine ek olarak harita ve planlaması yapılarak yeni turizm alanları belirlenerek bu alanlara konaklama yerleri, SPA tesisleri, sosyal ve kültürel yapılar, yeme içme tesisleri, eğlence ve spor alanları, seyir terasları, asma köprüler, obalar arası yaya ve atlı yürüyüş yolları ve piknik alanları yapılması planlanıyor.

CHP’Lİ ÖZTUNÇ: “İŞTE ERDOĞAN’IN ÇEVRECİLİĞİ BU”