Ana Sayfa > Bileşen Etkinlikleri > Validebağ Korusu’nda belediyenin ihalesi mahkeme tarafından iptal edildi

Validebağ Korusu’nda belediyenin ihalesi mahkeme tarafından iptal edildi

Validebağ Korusu’nda yapılacağı belirtilen projeye ilişkin Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen ihale, mahkeme tarafından iptal edildi. Mahkeme kararını sosyal medya hesabından paylaşan davanın Avukatı Onur Cingil, “Validebağ Korudur; Koru Kalacak” ifadelerini kullandı.

AKP’li Üsküdar Belediyesi’nin hedefindeki Validebağ Korusu’nda mahkeme, katliam niteliğindeki ‘Rehabilitasyon Projesi’ni iptal etti.

İstanbul Üsküdar’da bulunan Validebağ Korusu’nda, Düzenleme ve Rehabilitasyon Projesi yapılacağı açıklanmıştı. Üsküdar Belediyesi’nin geçtiğimiz aylarda yaptığı ihalenin ardından, Avukat Onur Cingil tarafından konu yargıya taşınmıştı.

YÜRÜTMENİN DURDURULMASI KARARI VERİLMİŞTİ

İstanbul 6. İdare Mahkemesi, 23 Haziran 2021’de dava konusu işlemlerin Birinci Derece Doğal Sit alanı ilan edilmiş olan yere ilişkin olması ve uygulanması halinde telafisi güç zarar doğurabilecek nitelikte bulunduğunu belirterek, dava konusu işleme ilişkin yürütmenin durdurulmasına karar vermişti.

İHALENİN İPTALİNE KARAR VERİLDİ

İstanbul 11. İdare Mahkemesi ise dava konusu işlemin iptaline karar verdi. Projenin, ‘telafisi güç zararlara neden olabileceği’ kaydedilen kararda şu ifadelere yer verildi: “İstanbul 6. İdare Mahkemesi’nin 23.06.2021 tarihli yürütmenin durdurulması verilmesine ilişkin kararı nazara alındığında, hukuka aykırılığı Mahkeme kararı ile ortaya konulan Komisyon kararlarına ve dava açma aşamasında yürütmesi durdurulan imar planlarına dayalı olarak davalı idarece bahse konu taşınmazın ihaleye çıkılmasına ilişkin tesis olunan dava konusu Koruma Rehabilitasyon ve Düzenleme Yapım İşi-Ekap ihalesi işleminde hukuka uyarlık bulunmamaktadır” ifadeleri kullanıldı.

“VALİDEBAĞ KORUDUR, KORU KALACAK!”

Avukat Onur Cingil, Validebağ Korusu’nda yürütülecek rehabilitasyon projesi için İstanbul Üsküdar Belediyesi’nin açtığı ihalenin mahkeme kararı ile iptal edildiğini duyurdu. Cingil, sosyal medya hesabında şu paylaşımı yaptı:

“Çok şükür Validebağ’nu koruduk! Validebağ Korusu’nun talanı anlamına gelen Üsküdar Belediyesi’nin yapmış olduğu ihaleyi iptal ettirdik! Bilmiyorum kaç sıfır oldu Üsküdar Belediyesi? Üsküdar, İstanbul ve ülkemize armağan olsun! Validebağ korudur; koru kalacak!”