Ana Sayfa > Bileşen Etkinlikleri > Türkiye’nin nükleer macerası: Akkuyu Nükleer Santrali hakkında her şey

Türkiye’nin nükleer macerası: Akkuyu Nükleer Santrali hakkında her şey

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatıyla birlikte, dünyanın en çok tartışılan konularından nükleer enerji Türkiye’nin de gündemine girdi. Mersin’e yapılan nükleer santral hakkındaki anketlere göre, yerli halkın yüzde 80’i bölgelerinde nükleer santral istemiyor. Kurulan nükleer santrali enine boyuna araştırmak için Mersin’e doğru yola koyulduk.

Mersin Nükleer Karşıtı Platform üyesi ve Mersin Tabip Odası eski başkanı Dr. Ful Uğurhan, Almanya’da nükleer santrallerin yakınlarında yaşayanlarla yapılan bilimsel çalışmalarda çocukluk çağı kanserlerinde ve lösemilerde artışlar olduğunun tespit edildiğini anlatıyor. Ona göre, doktor olup nükleere karşı olmamak imkansız. Öbür yandan inşaat Mersin halkına ve dışarıdan gelenlere iş imkanı sağlıyor.

Peki Mersinli gençler, borçlanma, çevre kirliliği ve maliyet konularına nasıl bakıyor? “Çernobil” dizisinden oldukça etkilenen 20’li yaşlarının başında bir grup genç, +90’a yenilenebilir enerji kaynaklarını tercih ettiklerini, nükleer enerjiyi güvenilir bulmadıklarını anlattı.