Ana Sayfa > Haberler > TBMM’deki Akbelen için genel görüşme AKP-MHP oylarıyla reddedildi

TBMM’deki Akbelen için genel görüşme AKP-MHP oylarıyla reddedildi

CHP’nin çağrısıyla olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurulu’nda Akbelen Ormanları’ndaki ağaç kırımı ve çevre katliamı üzerine 525 vekilin katıldığı oylamada genel görüşme önergesine 281 iktidar vekili “hayır” dedi. Muhalefet 244’te kaldı. TBMM Genel Kurulu, yeniden tatile girerek çalışmalarına 1 Ekim’e kadar ara verdi.

CHP’nin çağrısıyla Akbelen için olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurulu’nda Yeniköy-Kemerköy termik santralini işleten şirketin kömür ocağı açmak üzere Akbelen Ormanı’nda çevreye verdiği zarara ilişkin genel görüşme açılması önergesi AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi ve TBMM 1 Ekim’e kadar yeniden tatile girdi.

8 Ağustos Salı günü saat 15:00’te toplantı yeter sayısıyla bir araya gelen TBMM Genel Kurulu, Temmuz sonuna doğru Yeniköy Kemerköy termik santralinin kömür çıkarım alanını Akbelen Ormanı’na doğru genişletmek üzere santralin işleticisi YK Enerji Şirketince başlatılan ağaç kesimini ve çevre kırımına karşı direnen halka karşı uygulanan şiddeti görüşmek üzere verilen genel görüşme önergesinin gündeme alınıp alınmamasını tartıştı.

Gruplar adına 20’şer dakikalık söz haklarının kullanılması sırasında Saadet Partisi (SP), İYİ Parti, Yeşil Sol Parti, ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) sözcüleri genel görüşme açılması lehinde, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) genel görüşme talebi aleyhine konuştular.

Muhalefet partilerinin “TBMM Genel Kurulu’nun çalışmalarına devam emesi” yönündeki önergesi muhalefetin 244 oyuna karşılık, Cumhur İttifakı’nın 281 oyuyla reddedildi. TBMM yeniden 1 Ekim’e kadar tatile girdi.