Ana Sayfa > Ekoloji > SES Yılın Kadınları Ödülü İkizdereli kadınlara verildi

SES Yılın Kadınları Ödülü İkizdereli kadınlara verildi

İkizdereli kadınlar köylerine yapılacak olan taş ocağına karşı direnmelerinin karşılığını alamasa da, ‘SES Yılın Kadınları Ödülü’nü almaya hak kazandılar. SES Eşitlik Ve Dayanışma Derneği tarafından verilen “Yılın Kadınları” ödülü, 20 Ocak Perşembe günü, saat 19.00’da Beyoğlu Pera Müzesi‘nde yapılacak törenle hak sahiplerine teslim edilecek.

SİSTEMATİK BASKILARA KARŞI İKİZDERE DİRENİŞİNİN VERDİĞİ İLHAM

Köylerinde yapılmak istenen taş ocağına karşı altı aydır direnen İkizdereli kadınlara SES Eşitlik Ve Dayanışma Derneği tarafından “Yılın Kadınları” ödülü verildi. Konu ile ilgili açıklama SES Eşitlik Ve Dayanışma Derneği Başkanı Gülseren Onanç tarafından yapıldı. ‘SES Yılın Kadınları Ödülü’nü köylerine yapılacak taş ocağına karşı altı aydır direnen İkizdereli kadınların almaya hak kazandığını açıklayan dernek başkanı Gülseren Onanç, şunları söyledi:

“İkizdereli kadınlar, SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği’nin öncülüğünde kadın hareketinin geniş katılımı ile 2021 yılında toplumsal cinsiyet eşitliği ve dünyadaki kadın hakları mücadelesinde öncü, eşitlikçi ve feminist duruşuyla örnek olmuş, başarılarıyla kadınlara ilham vermiş veya sistematik baskılara direnerek dayanışmaya katkı sunmuş 21 kadını 2021’in ‘Yılın Kadınları’ olarak belirledik.”

ÖDÜL 20 OCAK’TA DÜZENLENEN TÖRENLE VERİLECEK

Açıklamasında “Eşitlikçi duruş, başarı, ilham, direniş ve dayanışma kriterleri göz önüne alınarak belirlenen ‘SES Yılın Kadınları’ arasında İkizköy kadınlarının da yer aldığını duyurmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Fazlasıyla hak edilmiş bu ödül için tebrik ediyoruz” diyen Gülseren Onanç, ödülün 20 Ocak 2022 Perşembe günü saat 19.00’da Beyoğlu Pera Müzesi’nde basın mensupları ve kadın hareketinin öncü temsilcilerinin katılacağı bir tören organize edildiğini ve bu törenle ödülün sahiplerine takdim edileceğini belirtti.

İkizköy kadınlarına seslenen Onanç, açıklamasında “Bu gururu ve mutluluğu paylaşmak üzere direnişiniz, mücadele azminiz ve emeklerinizi birlikte kutlayacağımız bu törende sizi de aramızda görmeyi istiyoruz. Verdiğiniz ilham için size tüm kadınlar adına teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: Habere Tanık

İlgili haber için ayrıca bakınız: SES Eşitlik Ve Dayanışma Derneği