Ana Sayfa > Bileşen Etkinlikleri > Sao Paulo Gemisinin Türkiye’ye Gelmemesi İçin İmza Kampanyasında İmzalar 100 Bini Aştı

Brezilya’dan söküm için İzmir Aliağa’ya getirilecek savaş gemisi Nae Sao Paulo gemisinin geri dönmesi için imza kampanyası başlatan 54 kurum, 80 binden fazla kişiye ulaştı. EGEÇEP tarafından başlatılan kampanyaya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de destek çağrısında bulunmuştu.

Yaklaşık 600 ton asbestin  yanında pek çok zehirli kimyasalı da barındırdığı iddia edilen Brezilya donanmasına ait Sao Paulo uçak gemisinin İzmir’deki Aliağa Gemi Söküm Bölgesi’ne getirilmesine izin verilmesine karşı çıkmak amacıyla change.org’da başlatılan imza kampanyası büyüyor.

54 imzacı kurum tarafından başlatılan ve  kısa sürede 90 bine yakın kişinin desteğini alan ‘O Gemiyi Durdurun’ isimli kampanyayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de sosyal medya hesabından paylaşarak geminin durdurulması gerektiğine dikkat çekmiş ve imza kampanyasının desteklenmesi çağrısında bulunmuştu.

Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP) tarafından başlatılan ve 54 kurumun imzacısı olduğu kampanyada, içinde önemli miktarda tehlikeli ve zehirli atık barındıran ve hiçbir ülkenin kabul etmediği nükleer savaş gemisinin sökümü sırasında çevreye, havaya ve denize, zehirli ve tehlikeli atık saçacağını; bu atıkların Foça, Menemen, Çiğli, Karşıyaka ve hatta İzmir merkezini etkileyeceğinin altını çizilerek, halk ve çevre sağlığı için söz konusu geminin Türkiye’ye gelişinin durdurulmasını talep ediliyor.

Yoğun ilgi gösterilen change.org üzerindeki kampanyada dün itibarıyla imzacı sayısı 100 bini aşmış durumda.

İmza kampanyasına ulaşmak ve destek için tıklayınız.

İmza kampanyasına destek veren kurumlar şöyle:

● Kazdağları Ekoloji Platformu
● Kazdağları İstanbul Dayanışması
● BİGA Ekoloji ve Yaşam Platformu
● Divriği Kültür Derneği
● İzmit Yerel Gündem 21 çevre geliştirme proje üretim uygulama ve işletme kooperatifi
● Gökova Ekolojik Yaşam Derneği
● KESK Ekoloji Meclisi
● Tarım Orkam Sen
● Büyük Menderes İnisiyatifi
● Kdz. Ereğli Çevre Platformu (KERÇEP)
● HDK Ekoloji Meclisi