Ana Sayfa > Bileşen Etkinlikleri > SAMÇEP: Referandum çağrısı tehlikeli ve tuzağa açık!

SAMÇEP: Referandum çağrısı tehlikeli ve tuzağa açık!

SAMÇEP (Samsun Çevre Platformu) Sözcüsü Mehmet Özdağ, Samsun’un Çarşamba İlçesi’nde kurulacak Biyokütle Enerji Santrali (BES) için STK’ların yaptığı ‘Referandum’ çağrısının tehlikeli olduğunu belirterek, “Bilime karşı referandum yapılmaz” dedi ve insanca yaşama hakkı ile 1. sınıf nitelikli tarım ovasının kaderinin referandum konusu yapılamayacağı uyarısında bulundu.

Samsun Çevre Platformu Sözcüsü Mehmet Özdağ, Çarşamba İlçesi’nde inşaatı devam eden biyokütle enerji santraline karşı güç birliği yapan sivil toplum örgütlerinin  ‘referandum istiyoruz’ çağrısının tehlikeli olduğunu söyledi. Özdağ, “Bilime karşı referandum yapılmaz. Burada göz önünde bulundurulması ve farkında olunması gereken asıl en önemli konu; santral alanının nitelikli tarım alanı olmasıdır. Ne olursa olsun bu tesis Çarşamba Ovası’na kurulmamalı” dedi.

HALK SAHAYA İNMELİ

Özdağ, referandumun tehlikeli ve sinsi bir tuzağa da dönüştürülebileceği uyarısı yaptığı açıklamasında, “insanca yaşama hakkı ve Çarşamba ovası gibi bir bölgenin kaderinin kesinlikle referandum konusu yapılamayacağını” da vurgulayarak, konuyla ilgili bilimsel raporları hatırlattı. Daima bilimin kılavuz edinilmesi gerektiğini vurgulayan Özdağ, bilimin ışığında geliştirilen çevreci politikalar doğrultusunda yürünmesi gerektiğini ileri sürdü.

Özdağ, yöre halkının mutlaka hem açık hammadde depolama sahasında, hem de şantiyenin olduğu yerlerde nöbet eylemlerine geçmesi gerektiğini ifade etti. SAMÇEP Sözcüsü Mehmet Özdağ, “Akademik ve bilimsel çalışma yapan STK’ların mahalle mahalle gezerek bilgilendirme çalışmaları yapmaya devam etmesi gerekiyor. Halkın artık sahaya inmesi lazım” diye konuştu.