Ana Sayfa > Bildiriler > SAMÇEP: AKP’li Belediye Halka Yalan Söyledi!

SAMÇEP: AKP’li Belediye Halka Yalan Söyledi!

Samsun’un Çarşamba ilçesinde yapılmak istenen biyokütle enerji santralinin inşaatında mahkemenin durdurma kararı vermesi rağmen çalışmaların kaçak olarak devam ettiğini Sözcü Gazetesi dile getirmişti. Kaçak santrale tepki gösteren çevreciler de santral önünde eyleme başlamıştı. Bu sabah jandarma ekipleri santral inşaat alanının giriş kapısını mühürledi. SAMÇEP (Samsun Çevre Platformu) sözcüsü Mehmet Özdağ, “Çarşamba belediyesi bir hafta halkı oyaladı ve yalan söyledi” dedi.

Samsun‘un Çarşamba ilçesinde yapılmak istenen biyokütle enerji santralinin inşaatında mahkemenin durdurma kararı vermesi rağmen çalışmaların kaçak olarak devam ettiği Sözcü Gazetesi‘nin haberi ve SAMÇEP tarafından yapılan açıklama ile kamuoyuna duyurulmuştu. Kaçak santrale tepki gösteren çevreciler de santral önünde eyleme başlamıştı. Edinilen bilgilere göre; bu sabah da jandarma ekipleri santral inşaat alanının giriş kapısını mühürledi.

Çarşamba Ovası‘nın ortasına, Oltan Köleoğlu Enerji şirketi tarafından yapılmak istenen biyokütle enerji santralinin inşaatı hakkında 3 ayrı iptal kararı veren Samsun 3. İdare Mahkemesi yürütmeyi de durdurmuştu. Ancak bu kararlara rağmen santral inşaatının kaçak olarak devem ettiği ortaya çıkınca SAMÇEP üyeleri, santral önünde eylem yapmaya başladı.

Konu ile ilgili haberlerin basında yer almasının ardından harekete geçen jandarma ekipleri de bu sabah santral inşaat alanının giriş kapısını mühürleyerek mahkemenin kapatma nedenini belirten yazıyı astı.

Gelişmeler hakkında konulan SAMÇEP (Samsun Çevre Platformu) sözcüsü Mehmet Özdağ, “Çarşamba belediyesi bir hafta halkı oyaladı ve yalan söyledi” açıklamasında bulundu.

AKP’Lİ BELEDİYE HALKA YALAN SÖYLEDİ

Jandarma ekiplerinin santrali mühürlemesine sevindiklerini ifade eden SAMÇEP sözcüsü Mehmet Özdağ şunları kaydetti:

“Çarşamba belediyesi 4 Mayıs’ta santral inşaatını mühürlediğini halka duyurdu. Ancak gördük ki mühürlememiş. Santralin bir hafta daha çalışmasına göz yummuş. Bir hafta çarşamba belediyesi insanları uyuttu. İnsanları kandırdı. Onlar mühürlediyse, bugünkü mühür ne için yapıldı? Bir haftada tonlarca malzeme inşaat alanına girdi. Bunun elbette takipçisi olacağız” dedi.

VALİLİK KARARA İTİRAZ ETTİ

Mehmet Özdağ, idare mahkemesinin verdiği kararlara Samsun Valiliği ve şirketin itiraz ettiğini belirterek, “Şu anda santral alanında sadece bekçiler kaldı. Onların giriş çıkış yaptıkları küçük bir kapı açık. Valilik ve şirket idare mahkemesinin verdiği 3 iptal kararına da itiraz etti. Bölge İdare Mahkemesi’nin vereceği nihai kararı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

SÜRECİ TAKİP EDİYORUZ

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu da, halkın ovasına sahip çıktığını dile getirerek, “Samsun halkı, hukuksuzluk son bulacak dedi ve başardı. Gecikmeli de olsa yargı kararlarının gereği yerine getirildi ve Çarşamba ovamıza zehir saçacak santralin şantiyesi mühürlendi. Rehavete kapılmak yok, görevimiz henüz bitmiş değil. Sürecin takipçisiyiz, ovamızın sahibiyiz” diye konuştu.