Ana Sayfa > Bildiriler > Salda Gölü Koruma Derneği: Köyün kanalizasyon suyu hala göle akıyor!

Salda Gölü Koruma Derneği: Köyün kanalizasyon suyu hala göle akıyor!

Dernekten yapılan açıklamada, “Yetkililer Salda Gölü’nün suyunun A kalite, içme suyuna yakın olduğunu söylüyorlar. Ancak Salda Köyünün kanalizasyon suyu halen göle akıyor” denildi.

Burdur‘un Yeşilova ilçesinde bulunan ve uzmanların doğal yaşamı olumsuz yönde etkileyeceği uyarılarına rağmen ‘Millet bahçesi’ inşaatının sürdüğü Salda Gölü‘ne kanalizasyon suyunun akmaya devam ettiği belirtildi.

Çevre ve Şehircilik Burdur İl Müdürü Murat Alacatlı’nın, Doğanbaba ve Salda köylerinin atık sularının Salda Gölü’ne aktığı ve suyunun kirlendiği yönündeki iddiaları yalanlayarak “Gölde yüzme suyu kalitesi A sınıfı olup içilebilir su kalitesine yakındır” demişti. Salda Gölü Koruma Derneği, Çevre İl Müdürlüğü’nün gerçekleri sakladığı ve doğrularını söylemediğini twitter hesabından yayınladığı görüntüyle ortaya koydu. Pis su akıntısının göle aktığını gösteren görüntülerde, ayrıca gölün sularının geçen yıla oranla 30 metre çekildiği de fark edilebiliyor.

Salda Gölü Koruma Derneği‘nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, civar köylerin kanalizasyon suyunun halen göle akmaya devam ettiği vurgulanarak, “Yetkililer Salda Gölü’nün suyunun A kalite, içme suyuna yakın olduğunu söylüyorlar. Ancak Salda Köyünün kanalizasyon suyu halen göle akıyor ve halen göle akan su bu akışı ile yetkililerin açıklamalarını yalanlıyor.” denildi.

İKİ BOĞAZI OLAN MARMARA DENİZİ BİLE KİRLİLİK BOĞULURKEN, SALDA GÖLÜ’NE KIYMAYIN!

Derneğin Twitter hesabından paylaşılan görüntülerle birlikte şu ifadeleri kullanıldı: “Yetkililer, Salda Gölü’nün suyunun içme suyuna yakın kalitede olduğunu söylüyor. İddia sahipleri, derenin gölle birleştiği bu noktadan bir bardak su içsinler.”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı TOKİ’nin ihalesiyle yapılan Millet Bahçesi’nin önümüzdeki Temmuz ayında açılacağı belirtilmişti. Öte yandan Salda Gölü Koruma Derneği tarafından yapılan basın açılamasıyla “İki boğazı olan Marmara Denizi bile kirlilikten boğuluyor. Salda gibi küçük bir göl daha çabuk boğulur. Lütfen duyun sesimizi” çağrısı yapılmştı.