Ana Sayfa > Bileşen Etkinlikleri > Ormanlarını savunan İkizköylüler ifadeye çağırıldı!

Ormanlarını savunan İkizköylüler ifadeye çağırıldı!

Akbelen Ormanı’nın katledilmesine karşı mücadelelerini sürdüren İkizköylülerden bazıları ifadeye çağırıldı.

Muğla ili Milas’a bağlı İkizköy’de bulunan Akbelen Ormanı’nda Limak ve IC Holdingin ağaçları katletmesine karşı köylülerin, bölge halkının ve desteğe gelen yurttaşların mücadelesi yıllardır sürüyor.

Geçtiğimiz yıl yaz aylarında doğa için direnen İkizköylüler çeşitli zamanlarda ifadeye çağrılmış, çeşitli sebeplerle de haklarında para cezası verilmişti. İkizköylüler farklı sebeplerden dolayı ifadeye çağırıldı. İkizköylülerin bazılarının ifade dosyasının bulunamadığı, bazılarının daha önce verdikleri ifadenin kaybolduğu gerekçesiyle tekrar ifadeye çağrıldığı öğrenildi.

65 yaşındaki Havana Ova’nın, “Ben torunlarıma ne bırakacağım? Bir avuç toprağım olmayınca ne yapacaklar? Ben torunlarım için canımı veririm. Ben torunlarıma kömür yedirmeyeceğim. Çeksinler pis ellerini üzerimizden” sözleri sebebiyle ifadeye çağrıldığı öğrenildi. Havana Ova, 24 Temmuz 2023’de Akbelen’de jandarma müdahalesi sırasında bayılıp, ambulans çağrılmasına izin verilmediği için gözaltı aracıyla hastaneye götürülmüştü.

“BİZ SUÇLUYUZ JANDARMA SUÇSUZ MU?”

İfade çıkışı söz alan İkizköylü kadınlardan biri şunları söyledi: “Arazilerimizi korumak suç mu dedim? Biz çok şeyler yaşadık. Jandarma bize köylü diyerek böcek gibi ezdi. Biz toprağımızı savunduk. Biz suçluyuz onlar suçsuz mu? Biz mücadeleye devam edeceğiz.”

İfade sonrası İkizköylüler adına konuşan İkizköy Çevre Komitesi’nden Necla Işık’ın kızı Esra Işık “Ormanımızı savunduk diye ifadeye çağrıldık. Üzerimize cezalar yağıyor. Her birimiz farklı günlerde ve saatlerde ifadeye çağırıldık. Ancak birlikte gelmeye karar verdik. Çünkü birliğiz ve bu mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Esra Işık’ın ise, “Zeytin hasadı yaparken hemen yanında dinamitler patlıyor. Zeytincilik kanunu neden uygulanmıyor” minvalinde çektiği video sebebiyle ifadeye çağırıldı öğrenildi.

Evrensel