Ana Sayfa > Bildiriler > Sanatçılar Girişimi’nden Gezi cezalarına tepki: Karar, İntikam ve Nefret Ürünüdür

Sanatçılar Girişimi, yaptığı açıklamada Gezi Davası’ndaki cezaları kınadıklarını açıkladı. Sanatçılar Girişimi’nden yapılan açıklamada “Gezi konusunda verilen karar hukukun, adaletin değil, intikam ve nefretin ürünüdür” ifadelerine yer verildi. Sanatçılar arasında; Genco Erkal, Ataol Behramoğlu, Edip Akbayram, Levent Üzümcü ve Rutkay Aziz gibi isimler yer alıyor.

Sanatçılar Girişimi, ortak bir açıklama ile Gezi Davası’ndaki hukuksuz cezaları kınadı. Sanatçılar arasında; Genco Erkal, Ataol Behramoğlu, Edip Akbayram, Levent Üzümcü ve Rutkay Aziz gibi isimler yer alıyor.

KARAR, İNTİKAM VE NEFRET ÜRÜNÜDÜR!

Kararın kamu vicdanını yaralayacağının altını çizen Sanatçılar Girişimi, açıklamasında “Gezi hareketini her koşulda desteklemeyi sürdüreceğimizi ülkemizde ve bütün dünyada herkese duyuruyoruz” ifadelerine yer verdi. Aralarında Genco Erkal, Ataol Behramoğlu, Edip Akbayram, Levent Üzümcü, ve Rutkay Aziz gibi isimlerin yer aldığı Sanatçılar Girişimi’nin açıklaması şu şekilde:

YOK HÜKMÜNDEKİ İNTİKAM KARARLARINI REDDEDİYORUZ

“Gezi konusunda verilen karar hukukun, adaletin değil, intikam ve nefretin ürünüdür.

Asla kabul edilemez, edilmeyecektir.

Kamu vicdanı, sağ duyu, ağır yara almıştır.

Ellerinde iktidar sopası taşıyanlar, toplumları zulümle , nefretle, yıldırarak yöneteceklerini sananlar, bütün zamanlarda, bütün ülkelerde yanıldıklarını acı biçimde görmüşlerdir.

Yok hükmündeki intikam kararlarını reddediyor, evrensel önemde bir sivil direniş örneği olan Gezi hareketini her koşulda desteklemeyi sürdüreceğimizi ülkemizde ve bütün dünyada herkese duyuruyoruz.”

Ataol Behramoğlu, Orhan Aydın, Bedri Baykam, Edip Akbayram, Levent Üzümcü, Rutkay Aziz, Nejat Yavaşoğulları, Nihat Behram, Yusuf Taktak, Sadık Gürbüz, Genco Erkal, Sali Turan, Tuğrul Keskin ve Sanatçılar Girişimi’nin destekçisi olan yüzlerce sanatçı adına

SANATÇILAR GİRİŞİMİ