Ana Sayfa > Bildiriler > Ordu’da Botanik Park Yapılacak Diye 15 Milyon Harcanan Arazide Hayvanlar Otluyor

Ordu’da şehir hastanesi yapılacak diye yıkılan Botanik Park’a zarar verenlerden hesap sorulması ve parkın yeniden yapılması için Ordu Çevre Derneği çağrı yaptı: Botanik Park yeniden yapılmalı!

Ordu‘nun merkez ilçesi Altınordu Eskipazar mevkiinde, 2016 yılında 15 milyon TL’ye mal olan ve hemen sonra ‘şehir hastanesi yapılacak’ denilerek yıkılan 116 dönümlük Botanik Park‘ta şimdi ise hayvanlar otluyor. İmar değişikliğine yapılan itirazın reddedildiği ve park için harcanan 15 milyon TL’nin çöpe gittiğini belirten yurttaşlar ise halkın parasının plansız ve özensiz yapılan işlerin sonucu toprağa gömüldüğü tepkisinde bulunuyor

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, Ekoloji Birliği Eş Sözcüsü ve ORÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Özbucak ve Türkiye Üretici Köylü Sendikası (Tüm Köy-Sen) Ordu Şube Başkanı Zekayi Sağra, 3 yıldır kullanılmayan, şimdi ise hayvanların otladığı arazide yaptıkları inceleme sonrası açıklamalarında “İtirazları dinlemeden ben yaptım oldu” mantığıyla önemsemeyip bu duruma yol açanlardan adli ve idari hesap sorulmalı, zarar ödetilmelidir” diyerek çağrıda bulundular.

İtirazımız kabul edilmedi

Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, Botanik Park’a hastane yapılması düşünüldüğünde itiraz ettiklerini belirterek, “Botanik Park’a şehir hastanesi yapılması dillendirilmeye başladığında dernek olarak tepkimizi dillendirdik. İmza kampanyaları yaptık. Botanik Park’a dernek ve sendikaları, partileri davet ederek 16.05.2017 yılında ortak basın açıklaması yaptık. İmar değişikliğine itirazımızı yaptık. İtirazımıza 27.12.2018 tarihinde verilen yanıtta itirazımızın incelendiğini ve kabul edilmediği bildirildi. 15 milyon TL çöpe gitti. Bu halkın parasıydı. Toprağa gömüldü. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin plansız yaptığı işlerin cezasını halk çekiyor. Bizim paralarımız gereksiz, anlamsız harcanıyor. Artık burada hayvanlar otluyor. Burası, Ordu’nun ilk kuruluş yeri. Tarihi cami ve hamam var. Botanik Park yok edildi” dedi.

Yeniden yeşil alan yapılmalı

ORÇEV YK Üyesi Ekoloji Birliği Eş Sözcüsü olan Coşkun Özbucak da, Botanik Park’ın yeniden yapılması gerektiğini vurgulayarak, “Ordu halkı tepki gösterdi ama Ordu Büyükşehir Belediyesi burasını kullanılmaz hale getirdi. Şehir hastanesine de karşı çıktık, buranın yok edilmesine de. Bedava yer aradılar ancak 15 milyonu çöpe attılar. Ordu halkının yeşil alana gereksinimi var. Şimdi hastane başka yere yapılması planlanıyor ancak burasının ne olacağı belli değil. Atıl durumda duruyor. Burası yeniden yeşil alan olmalı, botanik park yeniden yapılmalıdır. Şu an burası hayvan otlatma alanı olmuş. Koyunlar, inekler burada otluyor. Ordu için nefes alacak yeri yok ettiler. Burası yeniden yapılarak Ordu halkının kullanımına sunulmalı.” dedi.

Paralar çöpe gitti

Tüm Köy-Sen Ordu Şube Başkanı Zekayi Sağra ise, “Bu projenin burada olmayacağını ilk günden anlatmaya çalıştık. Türkiye Üretici Köylü Sendikası Ordu Şubesi ve Ordu’daki STK’larla birlikte ortak basın açıklaması yaptık. Ben de bu bölgenin insanıyım. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin o dönemdeki yönetimi burayı yok etti. Bizim paralarımız harcandı. 15 milyon çöpe gitti. Şimdi yıkık dökük biçimde duruyor.” dedi.