Ana Sayfa > Bildiriler > ORÇEV: Yasaklar mücadelemize engel olamayacak !

ORÇEV: Yasaklar mücadelemize engel olamayacak !

ORÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Başaran, “Yasaklar yaşamı savunma mücadelemize engel olmayacaktır. İklim krizine, ekolojik yıkıma, talana ve soyguna daha gür sesle dur demeye devam edeceğiz” dedi.

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) 26 Ekim günü Ekoloji Birliği’nin Ankara’da yapacağı mitingin yasaklanmasıyla ilgili Tahıl Pazarı’nda basın açıklaması yaptı.  ‘İklim krizine ve ekolojik yıkıma dur diyoruz’ sloganıyla yapılması beklenen mitingin Ankara Valiliği tarafından yasaklanmasına çevreciler sert tepki gösterdi.

Toplanan grup adına basın açıklaması metnini okuyan ORÇEV Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Başaran, “Her şeyden önce yaşamı savunma mücadelemize getirilen bu antidemokratik yasaklama kararını protesto ediyoruz. Mitingden bir gün öncesine kadar bu kararın açıklanmaması ayrı bir demokrasi ayıbıdır. Bir kez daha diyoruz ki; yasaklar yaşamı savunma mücadelemize engel olmayacaktır. İklim krizine, ekolojik yıkıma, talana ve soyguna daha gür sesle dur demeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Hükümete sunulacak talepler

Ankara’daki mitingde hükümete sunacakları taleplerinden de bahseden Başaran, “Altın madenciliği, metalik madencilik, termik santraller, HES’ler, JES’ler, RES’ler, balık çiftlikleri, taş ocakları, aşırı yapılaşma, endüstriyel hayvancılık, gereksiz duble yollar, köprüler, havaalanları gibi iklim krizine ve tüm ekolojik yıkıma yol açan tüm talan ve yıkım projelerinin ve faaliyetlerinin ülkenin her tarafında acilen durdurulmalı. Halkın onayı olmayan hiçbir proje uygulanmamalı. Bu projelerin ve çalışmaların önünü açan başta maden ve enerji yasaları olmak üzere tüm ilgili mevzuatın bir daha ekolojik yıkıma ve talana izin vermeyecek şekilde yeniden düzenlenmeli. Ekoloji, emek, demokrasi, kadın hakları mücadelesi önündeki tüm engeller, kısıtlandırmalar, yasaklar kaldırılmalı” ifadelerinde bulundu.