Ana Sayfa > Bileşen Etkinlikleri > DOÇ ve ODTÜ Kİ: “Herkesi doğa ve yaşama yönelik saldırıya DUR demeye çağırıyoruz”

Doğanın Çocukları grubu da ODTÜ Kavaklık İnsiyatifi ile birlikte 26 Ekim’de Ekoloji Birliği tarafından düzenlenen “Ekoloji Mitingi”nin iptal edilmesine ilişkin ortak basın açıklaması yaparak, yasak kararını protesto ettiklerini belirtirken, “Herkesi doğaya ve yaşama yönelmiş bu saldırıya karşı ses vermeye, mücadeleye çağırıyoruz” diyerek, ekoloji mücadelesinin birlikte daha da yükseleceğini ifade etti.

Açıklamada ayrıca şu sözlere yer verildi: ‘İnsanın içindeki doğal merakı ve anlam arayışını susturamayacaksınız. Yaşanılası bir dünya ve bu dünyada güzeli arama fikrimiz size rağmen ve aynı zamanda sizin için devam edecek bilesiniz. Gücünü silahtan ve paradan alanların karşısında gücünü vicdandan ve erdemlerden alan insanlar her zaman var oldu ve var olmaya da devam edecektir. Erdemli bir yaşam hepimizin hakkı ve ödevidir. Herkesi saygıyla selamlıyoruz.” (26 Ekim 2019)