Ana Sayfa > Bileşen Etkinlikleri > NKP, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin imar planı değişikliğine tepki gösterdi

NKP, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin imar planı değişikliğine tepki gösterdi

Mersin Nükleer Karşıtı Platform, Akkuyu Nükleer Santral Projesine hizmet etmesi amacıyla Gülnar’da yapılması planlanan enerji iletim hattı için tarım ve ormanlık alanların işaretlemesi kararına tepki gösterdi.  Platform, Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisinin kararından dönmesi için dilekçe kampanyası başlattı.

Geçtiğimiz günlerde Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi oturumunda Akkuyu’da inşaatı süren nükleer santralin elektirik ihtiyacını karşılamak için Gülnar ilçesinin tarım ve ormanlık alanlarında elektrik iletim hattı kurmak için yerlerin işaretlenmesi oy çoğunluğuyla kabul edilmişti.

Karara tepki gösteren NKP, Anayasının 56. maddesinde yer alan “Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevrenin kirlenmesini önlemek devletin ve vatandaşın görevidir” ibaresini hatırlatarak nükleer güç santrallerinin çevreye ve canlı yaşamına verebileceği zararın sadece olası bir felaketle sınırlı kalmadığını; yapımından, işletilmesine ve sökümüne kadar tüm aşamalarda ekosisteme geri dönüşü olmayan zararlar vereceğini belirtti.

KARARIN İPTALİ İÇİ İMZA KAMPANYASI

Yapılan anketlere göre Mersin halkının yüzde 86’sının nükleer santrali istemediğini söyleyen NKP Sözcüsü Aycan Özkan, “Bu karar gerçekleri manipüle edilerek alınan bir karardır. Yerel yönetimlere çağrımızdır; gelin Mersin halkının size güvenini boşa çıkarmayın. Akkuyu’da telafisi mümkün olmayan bu inşaatı durduralım ve hep birlikte yaşanılabilir bir Mersin’e kavuşalım” dedi.

Karara tepki gösteren platform, Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisinin kararından dönmesi için dilekçe kampanyası başlattı.