Ana Sayfa > Bildiriler > Muğla Adalet Kervanı yola çıkıyor

Muğla Adalet Kervanı yola çıkıyor

İklim Adaleti Koalisyonu, Muğla‘ya doğru çıkacakları adalet yolculuğuna destek çağrısı yaptı.

“Mahkemenin Muğla’daki termik santraller için verdiği kapatma kararının uygulanmasını” isteyen Koalisyon bileşenleri,  tüm Muğla halkının desteğini beklediklerini duyurdu.

İlgili haber için tıklayınız

Koalisyonun açıklamasında Muğla’daki termik santrallerin neden kapatılması gerektiğine ilişkin şu bilgiler veriliyor:

• Hukuk devleti ilkesi yargı kararlarının uygulanmasını gerektirir. Mahkemelerin verdiği kapatma kararı uygulanmıyor
  • Türkiye’nin Muğla’daki santrallerin ürettiği elektriğe ihtiyacı yok
  • Kamu kaynakları termik santrallere aktarılıyor
  • Termik santraller usulsüz çevre izinleri ile çalıştırılıyor
  • Termik santraller aşırı hava kirliliğine yol açıyor
  • Termik santraller aşırı su tüketiyor
  • Kömür sahaları köylerimizi yok ediyor, insanları göçe zorluyor
  • Kömür sahaları ormanlarımızı yok ediyor
  • Kömür sahaları zeytinliklerimizi, tarım alanlarımızı yok ediyor
  • Termik santraller Muğla’da 68.000’den fazla insanın erken ölümüne neden oldu

Change.org sitesinde de santrallerin kapatılması için bir imza kampanyası yürütülüyor. İmza vermek isteyenler için tıklayınız

İklim Adaleti Koalisyonu

İklim Adaleti Koalisyonu, Cop26 Koalisyonu olarak yapılan çalıştay sonucu kapitalist ekonomi-politiğin neden olduğu iklim krizine karşı iklim adaletini savunmak ve bu doğrultuda uluslararası hareketlerin bir parçası olarak mücadeleyi büyütmek, geliştirmek ve sürdürmek amacıyla 25 Aralık 2021’de yapılan toplantıdan bu yana çalışmalar yürütüyor. Koalisyonun bireysel ve kurumsal katılımlara açık 75 bileşeni bulunuyor.

Yeşil Gazete