Ana Sayfa > Ekoloji > Mücadeleye devam: Evde kal, sessiz kalma!

Mücadeleye devam: Evde kal, sessiz kalma!

Ekoloji örgütlerinin doğaya ve yaşama sahip çıkma mücadelesi her koşulda devam ediyor. Ekoloji örgütlerinin neredeyse bir kampanyaya dönüşmeye başlayan yeni sloganı: “Mücadeleye devam: Evde Kal, Sessiz Kalma!”

Ekosistemin ve ekolojik dengenin yeni yeni bulaşıcı hastalık salgınları ile artık iyiden iyiye uyarı alarmları verdiği dönemler yaşanırken, tüm bilim dünyasınca artık şüphe götürmez bir gerçek olarak iklim krizi ve küresel ısınmanın getirdiği tehditlerle ilgili raporlar da yayınlanmaya devam ediyor. Öte yandan kâr ihtirasının verdiği rant politikalarını inatla sürdüren iktidarların tutumu ise; kendi yarattığı ve içinden çıkamadıkları kriz nedeniyle aldıkları akıl dışı kararlarla, bilimden ve hukuktan da uzaklaşarak bu tehdidi daha da vahim hale getiriyor. Bu da sistem tarafından doğaya ve yaşama yönelik işlenen suçu artık saklanamayacak kadar açığa çıkarmaya başladı.

Bir doğa katliamından vahşi görüntü: Tarım Bakanlığı ve AB destekli ‘Yerli Tohum ve Bitki Üretim Merkezi’nin bilim tarlasına dozerle girip tahrip eden Pamukkale Üniversitesi rektörü, yeşermiş fideleri can siperane şekilde korumaya çalışan iki bilim insanını da tartaklamıştı! (24 Mart 2020)

İKLİM KRİZİ ve EKOLOJİK YIKIMA “DUR” DEMEYE DEVAM!

Ekoloji örgütleri ise, doğayı ve yaşamı savunma mücadelesinin her koşulda ve her ortamda devam edebileceğini ve devam etmesi gerektiğini sergiledikleri mücadele ile kanıtlıyor. Korona virüs salgını nedeniyle tüm dünyanın karantina günleri yaşadığı şu günlerde bir yanda sermayenin doğaya karşı saldırgan tutumu hız kesmezken, ekolojik tahribata karşı doğaya ve yaşama sahip çıkma mücadelesi de sürüyor. Ekoloji örgütlerinin neredeyse bir kampanyaya dönüşmeye başlayan yeni sloganı: “Mücadeleye devam: Evde Kal, Sessiz Kalma!”

EVDE KAL, SESSİZ KALMA!

Tüm dünya genelinde korona virüs salgını nedeniyle her yerde uygulanan karantina günleri insanları evlerine hapsederken, bu durumun doğa talanı için bir fırsat gibi görülmesi ve ekolojik tahribata yol açacak projelerin hayata geçmesi için siyasi iktidar tarafından yapılan uygulamalar, artık daha sert tepkilere neden oluyor.

Bu nedenle doğayı ve yaşamı savunma mücadelesi yürütmekte olan bazı ekoloji örgütleri, ortaya çıkan bu duruma dikkat çekerek uyanık olunması ve duyarlılığın kaybolmaması uyarılarında bulunuyor. Siyasi iktidar ve sermaye grupları kolkola bir şekilde koronalı karantina günlerini rant için sit  alanları ve doğal koruma alanlarını bile peşkeş çeken uygulamalar için bir fırsat gibi değerlendirmeye çalışırken, ekoloji örgütleri de doğaya ve yaşama sahip çıkmak için internet ortamından da yararlanarak düzenlenen “imza kampanyaları”ndan başlayıp, benzer çeşitli ortamlarda mücadelelerini  yürütmeye devam ediyor.

Bu amaçla bazı ekoloji örgütlerinin dile getirerek söylemleştirdiği “EVDE KAL, SESSİZ KALMA” sloganı, giderek yayılıp bir mücadele şekli olarak kampanyaya da dönüşmeye başlıyor.

Metin Sert
1959 yılında Manisa’nın Turgutlu ilçesinde dünyaya geldi. Çevre sorunları ve ekoloji mücadelesi ile ilgisi 1997 yılında Leylek Çayı‘nın akibeti ve bazı çocuk ölümlerini araştırarak başladı. Bugün başta Turgutlu Çaldağı’ndaki nikel madenciliği ve diğer çevresel tehditlere karşı mücadele yürüten TURÇEP YK üyeliği görevini sürdürmektedir. Ayrıca EGEÇEP ve Ekoloji Birliği'nde de YK üyeliği görevlerinde bulundu.