Ana Sayfa > Haberler > Meralarına sahip çıkan Caferbeylilerin davası: Mahkeme kararı duruşma öncesinde yazmış

Salihli’nin Caferbey Köyü’nde yapılmak istenen çöp tesisine karşı köyün merasına sahip çıkan köylülerin şirket müteahhitine tehditten yargılandığı davanın ikinci duruşmasında mahkeme heyetinin kararı duruşma öncesinde yazdığı açığa çıktı. Avukatların reddi hakim talebi de reddedildi.

Manisa ili Salihli ilçesi Caferbey Köyü’nde yapılmak istenen çöp tesisine karşı köyün merasına sahip çıkan köylülerin şirket müteahhitine tehditten yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü.

Duruşmanın ilk dakikalarında avukatların ekranlarında mahkemenin ara kararını önceden yazdırmış olduğu fark edildi.

Reddi hakim talebi görüşülürken savcı da salonda

Bunun üzerine avukatlar reddi hakim talebinde bulundu.

Avukatların bu talebinin ardından mahkeme heyeti duruşmaya ara verdi. Ancak ara sırasında davanın taraflarından biri olan savcı, duruşma salonunu terk etmedi ve mahkeme heyetiyle birlikte kalmaya devam etti.

Verilen aranın ardından ise talep reddedildi. Red gerekçesi olarak savunma makamının davayı uzatma niyetinde olduğu belirtidi.

Çift hakim heyetine karşı bir duruşma

Duruşmanın ardından açıklama yapan dava avukatı Yıldıray Çıvgın şunları söyledi:

“Zaten sipariş olduğunu söylediğimiz davanın kararının da önceden hazırlanmış olması bu celseyi musamereye dönüştürmektedir. Ara kararın önceden yazılmış olması bizler için şu anlamı ifade etmektedir: Sizin savunmanızın, sanıkların beyanlarının, sunulan delillerin hiçbir önemi yoktur. Ben zaten kararımı çoktan verdim, demektir.

Ayrıca reddi hakim talebinin mütalaası sırasında savcının mahkeme salonundan çıkmamış olması, bizlerin içeriye girdiğinde talebin reddi mütalaasının açıklanmadan ekranlarımıza düşmüş olması, savcı makamının da mahkeme heyeti gibi davrandığının kanıtıdır. Çift hakim heyetine karşı bir duruşma görüldüğü açıktır. Tüm bu yaşananlar silahların eşitliği ilkesine aykırıdır. Bugün duruşma salonunda yaşananlar tiyatrodan öteye gitmemektedir.”

sendika.org